Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Dha Yurt Bülteni - 14

Muş'ta bombalı banka soygunuMUŞ'ta bir bankada giren ve elindeki paketin bomba olduğunu söyleyen kimliği belirsiz bir kişi bankayı soyarak kaçtı.

15.11.2016 20:59

Muş'ta bombalı banka soygunu

MUŞ'ta bir bankada giren ve elindeki paketin bomba olduğunu söyleyen kimliği belirsiz bir kişi bankayı soyarak kaçtı.

Olay bugün Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Ziraat Bankası şubesinde meydana geldi. Akşam mesai bitimine az bir süre kala müşteri gibi bankaya giren kimliği belirsiz şahıs elindeki paketin bomba olduğunu söyleyerek güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Güvenlik görevlisinin silahını da alarak banka içerisindeki müşterileri ve çalışanlarını rehin alan kimliği belirsiz kişi, veznelerdeki nakit paraları alarak kayıplara karıştı.

155 Polis İmdat'a ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis yönlendirildi. Olay yeri inceleme ekipleri bankada parmak izi alırken kaçan hırsızın yakalanması Banka şubesinin bulunduğu Saray Mahallesi abluka altına alındı. Özel Hareket polislerinin de katıldığı arama taramaları devam ediyor.

Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş yetkililerden bilgi aldı ve çalışmaları yakından takip etti. Banka çalışanları uzun süre içeride tutuldu. Ayrıca banka soygununu gerçekleştiren zanlının yüzünün açık ve güvenlik kamerasına yansıdığı belirtildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Bankadan detaylar

-Olay yeri inceleme detaylar

-Polis detaylar

-Çevreden detaylar

-Vatandaş Sait Küç detay

Vatandaş Röp.

Haber-Kamera: Yusuf Özgür Bülbül MUŞ,

========================================================

Bunalıma girip intihar etti

Aydın'ın Efeler İlçesi'nde, bunalımda olduğu öne sürülen 39 yaşındaki Muhsin Aslan, boş arazide ağaca kendini iple asarak intihar etti.

Olay, bugün saat: 15.00 sıralarında Çeştepe Mahallesi Hayvan Pazarı mevkiinde meydana geldi. Aydın- Muğla Karayolu üzerindeki polis kontrol noktasının arkasında bulunan boş arazide ağaca aslı vaziyette bir erkeği gören vatandaşalar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ipte asılı kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Polisin yaptığı araştırmada intihar edenin evli ve 4 çocuk babası Muhsin Aslan olduğu anlaşıldı. Aslan'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

Olay yerinden görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Muhsin Aslan'ın fotoğrafı

Genel ve detay görüntü

Haber: Cem ULUCAN - Kamera: Burhan CEYHAN/ SÖKE (Aydın),

========================================================

Odunpazarı'ndan muhtarlara anlamlı hediye

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 78'inci yılında anmaya devam ediyor.

Cumhuriyet'i, Atatürk İlke ve Devrimlerini korumayı ve geliştirmeyi amaç edinen Odunpazarı Belediyesi, Atatürk Haftası nedeniyle Odunpazarı Bölgesi'nde bulunan 85 mahalle muhtarına Atatürk'ün 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' sözlerinin yazılı olduğu Atatürk Rölyefi hediye etti.

BELEDİYE ATÖLYELERİNDE YAPILDI

Atatürk Rölyefi, Odunpazarı Belediyesi Halk Masası birimi tarafından muhtarlara ulaştırıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, muhtarlara hediye edilen Atatürk Rölyeflerinin Odunpazarı Belediyesi'nin kendi atölyelerinde yapıldığını belirtti. Yetkililer, Atatürk Rölyeflerinin Odunpazarı Bölgesi'ndeki tüm muhtarlıklara dağıtıldığını kaydetti.

'ALDIĞIMIZ EN ANLAMLI HEDİYE'

Atatürk Rölyeflerini alan muhtarlar ise bu anlamlı hediyesi için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a teşekkür etti. Bu muhtarlardan biri de Sümer Mahallesi'nin 28 yıllık muhtarı Abdullah Ataklı. "Muhtarlık yaptığım dönemdeki en anlamlı hediyeyi alıyorum" diyen Ataklı, bu hediyenin kendisine gurur verdiğini dile getirdi.

Atatürk rölyeflerinin hediye edildiği dönemin önemine dikkat çeken Yıldıztepe Mahallesi Muhtarı Adnan Çetinel ise, "Böyle bir zamanda böyle bir hediyeye çok ihtiyaç vardı çok teşekkür ederim" dedi.

8 yıldır Ihlamurkent Mahallesi'nde muhtarlık yaptığını anlatan Birsen Cambez de, "Bu benim için çok gurur verici bir hediye. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a bu anlamlı hediyesi için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR,

================================================

Karabük'te 2 katlı ev yandı

KARABÜK'te, 2 katlı evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu söndürülürken ev kullanılamaz hale geldi. Yangını söndürme çalışmalarına yardım etmek isteyen vatandaşlar itfaiyecilere zor anlar yaşattı.

Yangın, akşam saatlerinde Kayabaşı Mahallesi Hacı Alay Caddesi'nde 50 yaşındaki Müzeyyen Yılmaz'ın 17 ve 15 yaşlarındaki 2 çocuğuyla birlikte yaşadığı 2 katlı evde meydana geldi. Annenin evde olmadığı sırada, evden bilinmeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı. Bu sırada 2 kardeş evden çıkıp koşarak uzaklaşırken alevler kısa sürede büyüdü. Rüzgarın etkisiyle bahçedeki kömürlüğe de sıçrayan alevlere haber verilmesiyle gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın söndürme çalışmalarına yardım etmek isteyen vatandaşlar itfaiyecilere zor anlar yaşattı. Kömürlüğün üzerine çıkarak alevlere su sıkan bir itfaiye eri, elinden hortumu alarak yangına müdahele etmek isteyen bir vatandaşa engel oldu. Yine bir vatandaşın bir itfaiye erinin elinden almaya çalıştığı hortumdan çıkan su alevleri izleyen vatandaşlar ile bir polisin üzerine geldi.

Yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucu yangın söndürülürken ev kullanılamaz hale geldi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

-Yangını söndürme çalışmaları

-Vatandaşın itfaiye erinin elinden almak istediği hortumdan çıkan su vatandaşları ve polisi ıslatması,

-Arkadaşlarının ve vatandaşların yardımıyla kömürlüğe çıkıp su sıkan itfaiye erinin yanına gelen bir kişinin hortumu almaya çalışması itfaiye erinin buna müsaade etmemesi.

-Vatandaşların itfaiye erlerine yardım etmesi

-Mahalle sakinlerinden bir kişi ile röp

Dosya adı: krbikikatlievyandi

Süre: (04.36) Boyutu: (216 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/ KARABÜK,

================================================

Sinoplu şehidin baba evine giren hırsızlar yakalandı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan uzman çavuş 35 yaşındaki Sadık Arpagil'in Sinop'un Boyabat İlçesi'ndeki baba evinden hırsızlık yaptığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Yüksekova İlçesi Oramar Tepe mevkiinde Kasım 2015'de güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arazında çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Sadık Aparangil'in Sinop'un Boyabat İlçesi Köprücek Köyü'ndeki baba evine, geçen 21 Ekim tarihinde hırsızlar girdi. Evde kimsenin olmadığı bir zamanda giren hırsızlar, 1 reşat, 4 tam ve 24 çeyrek altın ile bir çift küpe, 3 bin 500 lira para ve 5 bileziği çaldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Boyabat İlçe Jandarma ekipleri, çevredeki mobese ve işyerlerinin güvenlik kameralarını inceledi. Ekipler, şüphelilerin içerisinde bulunduğu aracın plakasını belirledi, Kırıkkale'ye gittiklerini tespit etti. Şüphelilerin evlerine yapılan baskında, 1'i kadın, 3 kişi, çaldıkları para ve altınların bir bölümüyle yakalandı.

Önceki gece Sinop Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 3 şüpheli, işlemlerinin ardından bugün Boyabat Adliyesi'ne sevk edildi.

İbrahim ASLAN/BOYABAT (Sinop), -

================================================

Bolu'da FETÖ soruşturmasında 12 öğretmen adliyede (2)

5 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Bolu'da Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen öğretmenlerden Aziz Bahadır F., Bilal A., Cemil T., İsmail B. ve Ramazan A. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 'FETÖ/PDY üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı. 7 öğretmen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Bolu - Mutlu YUCA

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement