Bakan Tüfenkci: Milletimizin ekonomiye sahip çıkışı destandır (4)
ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'ndeki bir otelde Gebze Ticaret Odası'nın düzenlemiş olduğu İhracatın Yeni Yıldızları ödül törenine katıldı. Törende, 2016 yılında ihracat alanında etkili olan firmalara plaket verildi. Tüfenkci törende yaptığı konuşmada, "Bir takım sıkıntılar olabilir yurtdışında özellikle Türkiye aleyhine kurulmaya çalışılan lobiler veya bir takım terör örgütlerinin içte ve dıştaki tehditleriyle sizlerin veya Türkiye'nin önü kesilmeye çalışılabilir ama şuna inanın, şunu samimi olarak söylüyorum biz yıllarca kafa rahat olsun hem PKK terör örgütüyle, hem DEAŞ terör örgütüyle, hem FETÖ terör örgütüyle, hem DHKP-C terör örgütüyle veya bilmem ne terör örgütüyle mücadele ederken, bir yandan da hep büyüme rakamlarını yükselttik ve kesintisiz olarak bu hain darbe girişimine kadar hep büyüdük ve yüzde 5 ortalamanın daha üstündeki rakamlarla büyüdük ve bütün dünyadaki özellikle ekonomi uzmanlarını hep şaşırttık. Yine birileri siyasi kaygılarla objektiflikten uzak düşürme girişimleri oldu, notlarımız düştü ama milletimiz hep gayret etti, sizler hep gayret ettiniz ve üretiminizle, ihracatınızla onları şaşırttınız, pazarları zorladınız, piyasayı zorladınız ve hem ihracat yaptınız, hem üretim yaptınız. Bunun için de bütün üreten kardeşlerime, ihracat yapan kardeşlerime ve bunun ticaretini yapan bütün üyelerimize ben ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
YABANCI SERMAYEYE HER TÜRLÜ İMKANI VE KOLAYLIĞI SAĞLIYORUZ.
Türkiye'nin zemininin sağlam olduğun belirten Tüfenkci, şöyle konuştu:
"Biz hiçbir zaman mali disiplinden taviz vermedik, biz adımlarımızı atarken, tedbirlerimizi alırken, teşviklerimizi verirken gerçekten geniş bir istişare yapıyoruz. Bir sonraki adımın ne olacağını hesaplayarak yapıyoruz. Biz hep realist kesim, hep üreten kesim büyüsün istedik. Evet Türkiye'de yüksek faiz var ve bu yüksek faizde yatırım yapmak çok zor, bunu düşürmek adına bir takım tedbirler alıyoruz. Bunu da biliyoruz ki Türkiye'nin tasarruf etmesi lazım, Türkiye'nin tasarruf açığı var. Ama bununla birlikte attığımız ve atacağımız adımlarla özellikle demokratik hukuk devletini güçlendirerek özellikle doğrudan sermayenin Türkiye'de iş yapma ortamını iyileştirerek, kolaylaştırarak Türkiye'ye daha fazla yabancı sermayenin girişi noktasında hükümet olarak her türlü imkanı ve kolaylığı sağlıyoruz. Birileri bu noktada Türkiye'yi kötülemeye de çalışsa, karalamaya da çalışsa biz yolumuza emin adımlarla gideceğiz. Türkiye'de üretim yapan bütün firmalar, Türk firmaları gibidir ve hiçbirine negatif bir ayrım yapmadık ve yapmayız da. Dolayısıyla Türkiye kendine güvenerek üretim yapan her bir kesimi kazanmıştır, hiç kimseyi kandırmamıştır"
GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ
Haber: Ergün AYAZ- Alişan KOYUNCU/KOCAELİ,
============================================
Ordu Emniyet Müdürü görevden alınmayı istedi
ORDU'nun Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası güreş şenliklerinde protokol tribününde Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz ile arbede yaşayan Emniyet Müdürü Suat Çelik, İçişleri Bakanlığı'na başvurarak Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde görevlendirilmesini talep etti.
Ordu'nun Aybastı İlçesi Perşembe Yaylasında güreş şenliklerinde, protokol tribününde Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, milletvekili koltuğuna oturan Emniyet Müdürü Suat Çelik'i kaldırmak istediği esnasında arbede yaşanmıştı. Çıkan arbedede protokolde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'ta ezilme tehlikesi geçirmiş, şenliği terk etmişti. Yaşanan kavganın ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilerek Ordu'ya gelen 2 Mülkiye Başmüfettişi ile Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma yürütürken, Emniyet Müdürü Suat Çelik bugün itibariyle izne ayrıldığını açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Çelik, "Geçtiğimiz günlerde ilimiz Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası şenliklerinde meydana gelen ve yaşanmasını asla arzu etmediğim nahoş olay sebebiyle; üstlenmiş olduğum görevin önemi ve devlet memuriyeti ciddiyeti gereği 27 Temmuz 2017 tarihi itibariyle senelik izne ayrılarak, İçişleri Bakanlığımızdan geçici de olsa Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde görevlendirilmemi talep etmiş bulunmaktayım" dedi.
Haber: Nedim KOVAN/ORDU,
=============================================
THY uçağı Yüksekova'da 9 saat rötar yaptı
HAKKARİ- Ankara seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağı, teknik arıza nedeniyle 9 saat rötarlı kalktı.
Yüksekova Selehattin Eyubi Havalimanı'ndan Ankara'ya gitmek için hazırlık yapan TK 7193 sefer sayılı Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı, saat 14.00'te teknik arıza nedeniyle kalkış yapamadı. Arıza giderilmeye çalışılırken, yolculara havalimanı bekleme salonunda akşam yemeği ikram edildi. Teknik ekibinin yoğun çabaları sonucu uçak, 9 saatlik rötarın ardından saat 23.00 sıralarında Ankara'ya hareket etti.
Haber: Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), -
==============================================
Bayındır'daki yangına karşı büyük seferberlik (2)
TURGUTLU'DA KARAKÖY VE KABAÇINAR KÖYLERİ TAHLİYE EDİLDİ
İzmir'in Bayındır ilçesinde, ormanlık alanda başlayan yangında söndürme çalışmaları devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevler, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde de etkili olmaya başladı. Turgutlu'daki Kırsal Kabaçınar ve Karaköy mahallesinin yaklaşık 2 bin sakini, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle çevredeki kırsal mahallelere ve Turgutlu'daki öğrenci yurtlara tahliye edildi. Alevlerden etkilenme riski taşıyan mahallelerdeki vatandaşların, Dağmarmara bölgesindeki Niyazi Üzmez Ortaokulu'nun bahçesinde kurulan toplanma merkezine getirildiği ve tahliye işlemlerinin bu mevkiiden sürdüğü öğrenildi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
----------------------------
Alevlerden görüntü
Ekiplerin müdahalesindan görüntü
Genel ve detay görüntü
Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa),
Son Dakika › Güncel › Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?