Dha Yurt Bülteni- 5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni- 5

Dha Yurt Bülteni- 5

1)KARABÜK'TE BALIK ÇALAN 12 YAŞINDAKİ ÇOCUK TUTUKLANDIBAŞSAVCILIK: BALIK ÇALDIĞI İÇİN TUTUKLANMADIKARABÜK'te, 2 hafta önce girdikleri balıkçı dükkanından balık, soğan, marul ve şalgam suyu çalan ve güvenlik kamerasınca görüntülenen 12 yaşındaki D.A. ve 11 yaşındaki L.B.N. yakalandı.

09.11.2016 12:34

1)KARABÜK'TE BALIK ÇALAN 12 YAŞINDAKİ ÇOCUK TUTUKLANDI

BAŞSAVCILIK: BALIK ÇALDIĞI İÇİN TUTUKLANMADI

KARABÜK'te, 2 hafta önce girdikleri balıkçı dükkanından balık, soğan, marul ve şalgam suyu çalan ve güvenlik kamerasınca görüntülenen 12 yaşındaki D.A. ve 11 yaşındaki L.B.N. yakalandı. 8 işyerinden hırsızlık olayına karıştığı belirlenen şüphelilerden D.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hürriyet Mahallesi'ndeki bir balıkçı dükkanının sahibi sabah iş yerine geldiğinde dondurucudaki balıkların azaldığını görünce güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Görüntüde, 2 çocuğun kapı altındaki boşluktan içeriye girip önce kasayı açmaya çalıştıklarını, bunu yapamayınca dondurucuda dilimlenmiş 3 uskumru balığı ile marul, soğan, şalgam suyunu ve bıçağı alarak kaçtıklarını gördü. Polis, kamera görüntülerinden eşkallerini belirlediği L.B.N. ve D.A.'yı yakaladı. Şüpheli çocukların, 8 farklı iş yerinde hırsızlıklık olayına karıştığı belirlendi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.A. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. L.B.N. ise serbest bırakıldı.

BABASI: TEDAVİ GÖRMESİNİ İSTİYORUM

Hırsızlık suçlamasıyla tutuklanan D.A.'nın babası inşaat işçisi Mehmet A., DHA'ya konuştu. Mehmet A., ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi oğlunu cezaevinden çıkarmak istediğini belirterek şunları söyledi:

"Çocuğumu zapt edemiyorum, tedavi görmesini istiyorum. Geçen sene devamsızlıktan kaldı. Bu sene de aynı 6'ncı sınıfa başladı. Bu yıl da 22 gün devamsızlığı varmış. Çocuğum beni dinlemiyor. Psikoloğa götürdüm, doktor ilaçlar verdi. Ama onları kullanmıyor. 5 kişi çocuğumdan hırsızlık yaptığı için şikayetçi olmuş. Bunların zararlarını karşılamak için para toplamaya çalışıyorum. İnşallah şikayetlerinden vazgeçerler. Avukat tutup çocuğumu cezaevinden çıkarmak istiyorum.

BAŞSAVCILIK: BALIK ÇALDIĞI İÇİN TUTUKLANMADI

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 yaşındaki D.A.'nın tutuklanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, D.A.'nın suç tarihi itibariyle 12 yaşını doldurduğu ve üzerine atılı suçların hukuki anlam ve sonuçlarını algılama, davranışlarını yönlendirme yeteneğine sahip olduğu belirtildi. D.A. hakkında 11 ayrı hırsızlık olayından soruşturma yürütüldüğü ve tutuklamanın balık çalma eyleminden gerçekleşmediği ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "Suça sürüklenen çocuk hakkında 6'sı herkesin girebileceği yerde bırakılmakla birlikte kilitlenmiş eşya hakkında hırsızlık, 2'si mala zarar verme, diğerleri kamu kurumundan hırsızlık, işyeri dokunulmazlığını ihlal, açıkta bırakılmış eşya hakkında hırsızlık, açıktan hırsızlık suçlarından toplamda 11 adet dosya soruşturması derdest olarak yürütülmektedir. Belirtilen şekilde habere konu edilen suça sürüklenen çocuğun balık çalma eylemine konu soruşturma dosyasının tutuklamaya konu edilen dosya olmadığı, 6 dosyanın bir grup olarak kolluk tarafından çocukla birlikte mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza sevk edildiği, balık çalma eyleminin de bu dosyalar içerisinde değerlendirildiği ve ifadesi alınması akabinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca serbest bırakıldığı anlaşılmıştır." D.A.'nın serbest bırakıldıktan sonra benzer şekildeki hırsızlıklardan yeniden gözaltına alındığına işaret edilen açıklamada, "Suça sürüklenen çocuğun, bırakılması sonrasındaki tarihlerde işlediği 5 adet benzer eylemleri nedeniyle hazırlanan ve mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza getirilen dosyaları üzerinde yapılan değerlendirme sonucunda, içeriğindeki suçları en ağır olan ve 12-15 yaş aralığındaki suça sürüklenen çocuklar için tutuklama yasağı kapsamında bulunmayan 2016/7366 soruşturma sayılı dosya üzerinden tutuklamaya sevk edilmesi üzerine Karabük Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandığı anlaşılmıştır."

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Balık hırsızlığının güvenlik kamerasında görüntüleri

-Çocuğun fotosu

EK GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR GEÇİLECEK

(Bülent DİKTEPE-KARABÜK/DHA

======================================================

2)DÖVÜLDÜ, ENSESİNDEN VURULDU, ÜZERİNDEN OTOMOBİL GEÇTİ

ANTALYA'da iki kişi tarafından darp edildikten sonra ensesinden vurulan 28 yaşındaki Mehmet Aydoğdu, kaçmaya çalıştığı sıra düştüğü yolda, taksinin üzerinden geçmesi sonucu can verdi. Aydoğdu'nun cenazesi, araç krikoyla kaldırıldıktan sonra çıkarıldı.Olay, saat 06.00 sıralarında Kepez İlçesi Yıldırım Beyazıt Caddesi'nde meydana geldi. Zafer Mahallesi'nde tartıştığı kimlikleri henüz belirlenemeyen 2 kişi tarafından darp edilen Mehmet Aydoğdu, kaçmaya başladı. Yaklaşık 3 kilometre koşarak kaçan Aydoğdu, Yükseliş Mahallesi'ne kadar geldi. Burada yine peşindekiler tarafından darp edilen Mehmet Aydoğdu, yeniden kurtularak kaçmaya başladı.

ARKASINDAN ATEŞ AÇTILAR

Saldırganlar bu kez kaçan Aydoğdu'nun arkasından tabancayla 2 kez ateş etti. Ensesine isabet eden mermiyle yaralanan Mehmet Aydoğdu, Yıldırım Beyazıt Caddesi'nde yere yığıldı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, Aydoğdu'nun üzerinden Mustafa Kahya idaresindeki 07 T 4372 plakalı taksi geçti. Bir şeyin üzerinden geçtiğini anlayan Kahya, geri manevra yaptı ancak başarılı olamadı. Otomobili durdurup altına baktığında bir kişi olduğunu gören Kahya, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri kriko yardımıyla otomobili kaldırarak Aydoğdu'yu çıkardı. Hazır bekleyen sağlık ekipleri, Mehmet Aydoğdu'ya yol ortasında uzun süre kalp masajı yaptı. Mehmet Aydoğdu müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olay yerindeki incelemenin ardından Aydoğdu'nun cansız bedeni Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Bir servis şoförü polise verdiği ifadesinde, Mehmet Aydoğdu'nun çocuk parkında 2 kişi tarafından dövüldüğüne tanık olduğunu söyledi. Adı açıklanmayan servis şoförü, iki kişinin Aydoğdu'yu feci şekilde dövdükten sonra beyaz bir otomobile binerek uzaklaştıklarını, kendisinin ise durumu 155'e bildirdiğini söyledi. Polis, Aydoğdu'nun ölümüne neden olan iki kişiyi arıyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

Gencin otomobil altından çıkarılışı

Sağlık ekiplerinin gence müdahale etmesi

Gence sağlık ekiplerinin kalp masajı yapması

Taksi sürücüsü Mustafa Kahya yaşadıklarını polislere anlatırken

Olay yerinden detay görüntüler

İtfaiye ekiplerinden görüntü

Ambulansın görüntüsü

Olaya tanıklık eden servis minibüsü polise gördüklerini anlatması

Meraklı vatandaşların kalp masajı yapılan gence bakması

Taksi sürücüsünün kalp masajı yapılan gence gelip bakması

Kalp masajına devam eden sağlık ekiplerinin görüntüsü

Taksinin altına bakan polislerin görüntüsü

Gencin üzeri örtülü hali

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

===========================================

3)FİRARİ GASPÇI İZİNİ KAYBETTİRDİ

ESKİŞEHİR'de gasp suçundan aranan 39 yaşındaki Ramazan T., Antalya'da polisi görünce otomobili bırakıp ormanlık alanda izini kaybettirdi.

Olay, saat 03.00 sıralarında Döşemealtı ilçesinde başlayıp, Kepez ilçesinde devam etti. Döşemealtı'nda uygulama yapan polis ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan 24 BU 184 plakalı aracın sürücüsü, polisi alarma geçirdi. Kepez üstünden şehir merkezi istikametine geldiği görülen otomobili durdurmak için Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tüm yolları tuttu. Hayvanat Bahçesi girişinde polisin yolu kapadığını gören şüpheli, otomobili ters istikametten sürerek Kepez seyir alanına doğru kaçmaya başladı. Bu sırada otomobilin çok hızlı seyrettiği ve ekiplerin can güvenliklerini alarak müdahalede bulunmaları yönünde polis telsizinden sık sık anons edildi. Otomobili Kepez seyir alanına park eden şüpheli, ormanlık alana doğru yaya olarak kaçışını sürdürdü. 'Dur' ihtarına uymayarak ormanlık alana giren şüpheliyi durdurmak isteyen polis ekipleri havaya defalarca uyarı atışı yaptı. Sırtındaki çantayı bırakarak kaçışını sürdüren şüpheliyi bulmak için ağaç ve çalılıklar içinde arama yapıldı. Polisler, park halindeki tüm araçları da kontrol etti. Yaklaşık 1 saatlik arama sonuç vermezken, şüphelinin kaçarken bıraktığı çantada inceleme yapıldı. Yapılan inceleme sonunda kaçan kişinin Ramazan T. olduğu belirlendi. Ramazan T.'nin Eskişehir'de gasp suçundan kesinleşmiş hapis cezası olduğu ve arandığı ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü

---------------

Polisin ormanlık alanda havaya ateş etmesi

Polisin 'nerede' 'nerede' diyerek bağırması

Polisin 'adam burada' diyerek bağırması

Polisin 'adam kaçıyor, kaçıyor' diyerek bağırması

Polislerin ellerinde silahla ormanlık alanda zanlıyı ararken görüntü

Polislerin arama sırasında kendi aralarında yaptıkları konuşmalar

Polisin 'dikkatli olun' diyerek arkadaşlarını uyarması

Polislerin ağaç ve çalılar içerisinde ellerinde fenerle kaçan zanlıyı aramasından detay görüntüler

Polis telsizinden haber merkezinin aramaları yapan polislere 'şahsı bulabildiniz mi?' diyerek sorması ve ekiplerin de aramalarını sürdürdüklerini söylemesi.

Polisin kaçan zanlının çantasını incelemesi ve kaçan kişinin adını söylemesi

Zanlının kaçtığı otomobilde polisin arama yapması

Sivil polisin elinde silahla çalılara, ağaç tepelerine ışık tutarak bakması

Arama yapan polisin telsizden haber merkezine şahsın ormanlık alanda çantasını bırakarak kaybolduğunu söylemesi ve adının da Eskişehir ilinden gasp suçundan kesinleşmiş hapis cezası olan Ramazan Torınç olduğunu anons etmesi

568 MB/// 09.19"

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

===================================================

4)RİZE'NİN 136 YILLIK HAYALİ GERÇEKLEŞİYOR, OVİT TÜNELİNDE IŞIK GÖRÜNÜYOR

RİZE'nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı geçidinde delme işleminde sona yaklaşıldı. 14.3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 4'üncü uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Ovit Tüneli'nde Cuma günü, Başbakan Binalli Yıldırım'ın katılacağı törenle ışık görünecek. Başbakanlık Osmanlı arşivi kayıtlarına göre, 1880 yılında Osmanlı devletinin kalkınma çalışmalarında yer alan tünel projesi 136 yıl sonra gerçekleşmiş olacak.

Ovit projesi, Başbakanlık Osmanlı arşivi kayıtlarına göre, 1880 yılı Osmanlı devletinin kalkınma çalışmalarında yer aldı. Proje için ilk adım 1930 yılında yol projesi ile hayata geçirildi. Kazma ve küreklerle yol yapımının başlanan bölgeye Rizeliler gruplar halinde gönderildi. Yapımı yıllarca gündemden düşmeyen Ovit Tünel projesi ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde gündeme geldi ve 13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atıldı.

12 AY BOYUNCA ULAŞIM SAĞLANACAK

Rize ile Erzurum'u birbirine bağlayan 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren ve 14 bin 300 metre uzunluğu sahip Ovit Tüneli Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise 4'ncü en uzun tüneli olma özelliğini taşıyacak. Tünelin giriş kotu 2054 metre, çıkış kotu ise 2260 metre olacak. Makyol İnşaat tarafından yapılan ve yaklaşık 600 milyon liraya mal olacak olan Ovit Tüneli'nin tamamlanmasıyla Rize - Erzurum arasında ulaşım 4.4 kilometre kısalacak ve 12 ay boyuna kesintisiz sağlanacak.

Kış şartları nedeniyle ulaşımın aksadığı Ovit Dağı geçidinde, tünel sayesinde Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri en kısa güzergahtan birbirine bağlanacak.

IŞIK GÖRÜNDÜ TÖRENİ

Ovit Tünel inşaatında, Rize'nin İkizdere İlçesi ile Erzurum'un İspir ilçelerinden çift yönlü delme işlemi tamamlandı. Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımı ile Cuma günü yapılacak törenle tünelde ışık görünecek. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün uhdesinde tamamen Türk mühendis ve işçilerin çalışmaları ile sona gelinen Ovit Tüneli'nde ulaşımın, ışıklandırma, mekanik aksamlar ile güvenlik tedbirlerini kapsayan çalışmaların tamamlanması ile birlikte 2017 yılının sonunda sağlanması bekleniyor.

RTSO BAŞKANI: IŞIĞI GÖRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞAYACAĞIZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Karadeniz Bölgesi'nin güney-kuzey aksına açılmasını sağlayacak bölgenin ve ülkenin en önemli projelerinden olan Ovit Tüneli'nde ışığın görünecek olmasının heyecanını yaşadıklarını söyledi. Karamehmetoğlu, "Ovit tünelinin tamamlanmasıyla ilimiz ve bölgemiz çok önemli kazançlar elde edecek. Ovit tüneli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 16 ilin çıkış kapısı noktasında olacak. Tünel, Doğu'daki vilayetlerin en kestirme yoldan Karadeniz'e ve dünya pazarlarına açılmasını sağlayacak. Tünelde ışığı görmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bundan sonra bu tünellerin olmazsa olmazı Lojistik Merkez'dir. Onun da proje ihalesi yapıldı. Tüneller lojistik üssün tamamlayıcı en büyük unsuru olacakö dedi.

"ULAŞTIRMAYI EN İYİ BİLEN BAŞBAKAN"

Başbakan Binali Yıldırım'ın Erzincan'da açıkladığı Karadeniz Bölgesi'ndeki demir yolu hattı projesine değinen Karamehmetoğlu, "Başbakanımız, Erzincan- Trabzon ve Rize'den geçerek Batum'a uzanacak uluslararası interlandı olacak bir demiryolu müjdesi verdi. Bu projeyi Rize'de de açıklamasını bekliyoruz. Başbakanımız Binali Yıldırım tarihte ulaştırma ve lojistik konusunu en iyi bilen Başbakanlardan biridir. Bu bizim için büyük bir şanstır. Bu projeler tamamlandığında bölgemiz çok daha farklı bir yöne gidecektirö diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------(10 Ağustos ta servis edilen görüntüler)

-Tünelden ve çalışmalardan görüntü

Muhammet KAÇAR/İKİZDERE (Rize), -

======================================================

5)7'NCİ KATTAN DÜŞEN YAŞLI ADAM ÖLDÜ

KONYA'nın Selçuklu İlçesi'nde 64 yaşındaki Süleyman Beşuğul, 7'nci kattaki evinin yatak odası penceresinden bakarken, dengesini kaybedip, düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. Olay, saat 06.45 sıralarında Selçuklu İlçesi Feritpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Yalnız yaşayan emekli Süleyman Beşuğul, 7'nci kattaki evininin yatak odasının penceresinden baktığı sırada dengesini kaybedip, beton zemine düştü. Sabah namazının ardından camiden dönen komşuları Beşuğul'un yerde yattığını fark edince polise ve sağlık görevlilerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Beşuğul'un yaşamını yitirdiğini belirledi. Beşuğul'un cesedi otopsi için Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------

Olay yerinden ve cesetten detay

Sağlık görevlilerinden detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA)

========================================================

6)ŞİZOFREN HASTASI EVİNİ YAKTI

ANTALYA'da şizofren hastası olduğu belirtilen kişi, oturduğu daireyi ateşe verip kaçtı.

Muratpaşa İlçesi Kışla Mahallesi 47 Sokak üzerindeki Kolcu Apartmanı'nın ikinci katındaki dairede, dün saat 22.30 sıralarında yangın meydana geldi. Apartman binası zilinde sadece soyadı Yılmaz olarak yer alan şizofren hastası olduğu belirtilen adam, oturduğu dairenin tüm odalarını ateşe verdikten sonra kaçtı. Komşuların haber vermesi üzerine yangın yerine polis ve itfaiye ekipleri geldi. Bu arada, apartmanda oturanlar büyük panikle evlerinden sokağa çıktı. Bazı komşular ise kapıyı kırarak içeri girdi ve yangını kendi imkanları ile söndürmeye çalıştı. Kısa süren çalışmanın ardından dairedeki yangın söndürüldü.

Komşularından uzun süredir şikayetçi olduklarını söyleyen Kemal Doğmuş, adını bilmedikleri şizofren hastası olduğunu belirttiği bu kişinin binada oturduğunu belirterek, "Bu binada oturanların da hepsi aile. Hepsi çoluk çocuk. Ben bunları gözetmek zorundayım. Adam binayı yaktı gitti. Polisi olaydan önce aradık ama ilgilenmediler. Ev yandıktan sonra geldiler. Ayrıca bu kişi sabaha kadar sürekli gürültü yapıyor. Kafasını duvarlara vuruyor. İnsanları sürekli rahatsız ediyor. Şimdi de evi yaktı ve kaçtı" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

İtfaiyenin dairenin penceresinden içeriye su sıkması

İtfaiye aracından görüntü

Ambulans ve itfaiye aracından detay

İtfaiyenin çalışmalarından görüntü

Dairenin kırılan panjurunun itfaiye eri tarafından aşağıya atılması

Mahalleli bir kadının yangını itfaiyeye haber verdiğini söylemesi

Apartmanda oturan Kemal Doğmuş, yaşananları anlatırken polise sitem etmesi

Şizofren hastasının kapı komşusu bir kadının şikayetini dile getirmesi

Apartmandan çıkanların görüntüsü

Yanan dairedeki dumanı tahliye etmeye çalışan itfaiye ekipleri ile kapıda bekleyen polislerden görüntü

Yanan evin koridorundan görüntü

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=====================================================

7)8 ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ FETÖ SUÇLAMASIYLA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında özel güvenlik görevlisi 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında terör örgütü faaliyetlerine katıldıkları iddiasıyla özel güvenlik görevlisi 2'si kadın 8 kişi gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından 8 kişi sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Adliyeye sevk edilmeleri

İZMİT(Kocaeli),

==========================================================

8)ADANA'DA TRAFİK KAZASI: 5 YARALI

ADANA'da iki otromobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada hurdaya dönen otomobilde bulunan 4 kişi sıkıştıkları yerden Can-Kur ekipleri tarafından kurtarılırken tam bir can pazarı yaşandı.

Kaza, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Irmakbaşı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Mehmet Çala yönetimindeki 41 H 2519 plakalı otomobil, karşı yönden gelen ve lastiği fırlayan Mehmet Yaşar Özekinci'nin yönetimindeki 01 DGS 60 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle iki araç da yol kenarına savrulurken Çala'nın kullandığı araçta bulunan 2'si kadın 4 kişi sıkıştı. Sürücü Özekinci, araçtan kendi imkanları ile çıkmayı başarırken yoldan geçen başka bir araçla hastaneye götürüldü. Sıkışan sürücü Mehmet Çala ile Davut Kolukara, Hanefi Yarba ve Sebaha Çala, Büyükşehir Belediyesi Can-Kur ekipleri tarafındançelik ve demir parçalar titizlikle kesilip ayrılarak kurtarılabildi. Hurdaya dönen otomobilden yaralı halde çıkmayı başaran 4 kişi ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken vücutlarında kırıklar olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kaza yapan araçların genel görüntüsü

Araçta sıkışan kişinin Can-Kur ekipleri tarafından çıkarılması

Yerde yatan kadının görüntüsü

Aracın plakasından detay

SÜRE: 02'11" BOYUT: 246 MB

Haber: Salih ÜÇTEPE -Kamera: ADANA,

===================================================

9)UŞTURUCU OPERASYONU 3 GÖZALTI

KAYSERİ'de kadın kuaförü ve çanta satılan işyerinde ele geçirilen uyuşturucu maddeler ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, R.K., İ.T., B.S., Ç.K., G.K., M.B. ve S.D.'yi yakaladı. Bu kişilerin üst aramalarında ve R.K.'nin sahibi olduğu bir kadın kuaförü ile bir çanta satan işyerinde yapılan aramalarda, 3.5 gram metamfetamin, 0.90 gram sentetik uyuşrucu bonzai, 29.30 gram eroin, 5 Ecstacy tablet, hassas terazi ve uyuşturucu satışında kullanılan çok sayıda pipet ele geçirildi. Uyuşturucu satışı yaptıkları iddia edilen R.K., İ.T. ve B.S. ifadelerinin ardından Adli Tabipli'kte sağlık kontrolünden geçirildi ve adliyeye gönderildi.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube ekipleri bugün uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla R.K.G., Ş.Y. ve T.Z. yakalandı. Bu kişilerin araç ve üzerlerinde yapılan aramada, 2.10 gram metamfetamin, 2 gram sentetik kannobinoid ve içeriği henüz belirlenemeyen 1.10 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 3 kişi, adliyeye gönderildi. Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan hakkında 16 yıl hapis cezası olan 1 kişi ile hakkında yakalama kararı bulunan 1 kişi de yakalanarak mahkemeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Gözaltına alınan şüphelileri sağlık kontrolüne getirilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan KURT/KAYSERİ, DHA)

1 DOSYA 1.21 DK 42 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni- 5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement