Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

1)DAMAT ADAYI SEVGİLİSİNİ İSTEMEYEN ÖLDÜRDÜĞÜ AKRABALARI ISRARLA EVİNDE TOPLAMIŞ ADANA'da sevdiği kızla evlenmesine karşı çıkan emekli vali eniştesi, 2 halası ile 2 kuzenini öldürüp intihar eden Suphi Denizhan Dener'in, akrabalarını ısrarla olay günü evinde topladığı ortaya çıktı.

04.05.2017 13:12

1)DAMAT ADAYI SEVGİLİSİNİ İSTEMEYEN ÖLDÜRDÜĞÜ AKRABALARI ISRARLA EVİNDE TOPLAMIŞ

ADANA'da sevdiği kızla evlenmesine karşı çıkan emekli vali eniştesi, 2 halası ile 2 kuzenini öldürüp intihar eden Suphi Denizhan Dener'in, akrabalarını ısrarla olay günü evinde topladığı ortaya çıktı. Nüfusta adı Hanım Kaya olmasına rağmen Zeynep adını kullanan sevgilisini 10 Mayıs'ta istemek üzere sözleşen Dener'in ısrarla aile büyüklerini neden daha erken bir tarihte toplayıp öldürdüğünü öğrenmek üzere çok sayıda kişinin ifadesine başvuruluyor. Olayı duyunca Adana'ya gelen ve Hatay'da sevgilisi gibi medikal işiyle uğraşan Hanım Kaya ise ifadesinde sevgilisinin, ailesini neden katlettiğini bilmediğini söylediği bildirildi. İlk soruşturmada Dener'i büyüten halası Gönül ile diğer yakınlarının, Hanım Kaya'yı giydiği rahat kıyafetleri nedeniyle gelin olarak istemedikleri öğrenildi.

Olay, dün akşam merkez Seyhan İlçesi Kurtuluş Mahallesi'nde 64014 Sokak'ta bulunan Çelik Apartmanı'nın 4'üncü katında meydana geldi. Kuzeni Suphi Cumhur Cengiz (38) ile Adana ve Hatay'da, inşaat mühendisi olmasına rağmen medikal işiyle uğraşan, annesi ve babası yıllar önce ölen Suphi Denizhan Dener (39), 6 yıllık sevgilisi Hanım Kaya'nın istenmesi meselesini konuşmak için aile büyüklerini evine çağırdı.

10 Mayıs'ta kız arkadaşının ailesinden istenmesini kararlaştırmalarına rağmen Dener, aile büyüklerini ısrarla dün akşam evinde olmasını istedi. Bunun üzerine Ankara'da oturan emekli Vali olan eniştesi İsmet Metin (76), halası Nurşen Metin (68), kızları Senem Metin (41), Hatay'da oturan ve kendisini büyüten diğer halası Gönül Cengiz (66) ile Gönül Cengiz'in oğlu Suphi Cumhur Cengiz, damat adayı Suphi Denizhan Dener'in Adana'daki evine geldi.

Zeynep olarak tanıdıkları Hanım Kaya'nın istenmesi nedeniyle aile büyükleriyle ters düştüğü ileri sürülen Dener, ilk önce salondaki kanepede oturan halaları Nurşen Metin ve Gönül Cengiz ile Senem Metin'e kurşun yağdırdı.

DİĞER ODAYA KAÇTILAR

Ardından diğer odalara kaçan İsmet Metin'i holde, Suphi Cumhur Cengiz'i de oturma odasında öldürdü. Yatak orasına geçen Dener, polisi arayıp evinin adresini verdikten sonra 'Hepsini vurdum' diyerek tabancasındaki son kurşunu da kendi başına sıktı. Cankur ekiplerinin kapıyı kırarak girdiği kan gölüne dönmüş evde bulunan 6 kişinin cesetleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

'BENİ 10 MAYIS'TA İSTEMEYE GELECEKLERDİ'

Olayı duyup, Hatay'dan Adana'ya gelen Hanım Kaya, sevgilisinin 5 kişi öldürüp intihar ettiğini öğrenince sinir krizi geçirdi. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen genç kadın, olayın sebebini bilmediğini söyledi.

Polis verdiği ifadesinde Dener ile 6 yıldır sevgili olduklarını kendisini 10 Mayıs'ta istemeye geleceklerini, olay günü neden toplandıklarını bilmediğini ileri süren Kaya, "Neden bir araya geldiler, niye öldürüp intihar etti bilmiyorum" dedi.

SENEM'İN SON KARARI CANINDAN ETTİ

Emekli Vali İsmet Metin'in kızı Senem Metin'in ise Adana'ya gelmeyi planlamadığı, son anda fikir değiştirerek geldiğini anlatan bir kuzeni, "Senem hiç geleceğini söylememişti. Öldüğünü öğrenince geldiğini anladık. Gelme kararı sürpriz olmuş" diye bilgi verdi.

28 GÜN ÖNCE BABA OLMUŞ

Kuzeni ile birlikte medikal işi yapan ve onun kurşunlarıyla hayatını kaybeden Suphi Cumhur Cengiz'in 28 gün önce baba olduğu anlaşıldı. Adli Tıp Kurumu'na gelen eşi ve yakınları gözyaşı dökerken, "Daha bebeğine doyamadı" diye ağıt yaktı.

ÇOK AŞIKTI

Suphi Denizhan Dener'in yakın bir arkadaşı da Zeynep olarak bildikleri sevgilisine çok aşık olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: "Denizhan, Zeynep'e çok aşıktı. Ancak kızın rahat bir yaşamı olduğunu savunup, evliliğe karşı çıkıyorlardı. Aile büyükleriyle bu konuda sorun yaşıyordu. Denizhan'ın silahı yoktu, karıncayı incitecek bir kişi değildi. Silah Vali Bey'in olabilir. Nasıl oldu inanamıyoruz."

CUMHURİYET BAŞSAVCISI, ADLİ TIP'A GELDİ

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Adli Tıp Kurumu'na gelerek otopsi ve olay hakkında bilgi aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başsavcı Yeldan, aile arasında kız isteme hadisesi olduğunu belirterek, "Aile arasında bir görüşme var. Soruşturma sürüyor. İlerleyen aşamada ayrıntılı açıklama yapacağız"dedi.

HATAY'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Öte yandan emekli Vali İsmet Metin, eşi Nurşen Metin, kızları Senem Metin, Gönül Cengiz ve oğlu Suphi Cumhur Cengiz'in cenazeleri bugün otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Hatay'daki Asri Mezarlığı gönderildi.

İsmet Metin ile eşi ve kızının cenazesinin Kanada'daki kızının gelmesinin ardından cumartesi günü toprağa verileceği, hala Gönül ile oğlu Suphi Cumhur Cengiz'in cenazeleri de yarın toprağa verilecek. Anne ve babası yıllar önce ölen ve kardeşi de olmayan Suphi Denizhan Dener'in cenazesinin ise 5 cenazenin toprağa verilmesinin ardından dayıları tarafından alınıp, toprağa verileceği bildirildi.

EŞOFMANLI GENÇ KIZ VALİNİN AKRABASI ÇIKTI

Öte yandan dün gece olay yerine gelen siyah eşofmanlı genç kızın, ilk anda Hanım Kaya olduğu sanılsa da, bu kişinin olayda hayatını kaybeden emekli Vali İsmet Metin'in bir akrabası olduğu ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Adli Tıp Kurumu nun önünden görüntüler

-Ağlayanların görüntüsü

-Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Adli Tıp Kurumu'na gelerek otopsi ve olay hakkında bilgi alması ve açıklama yapması

-Hanım Kaya nın fotoları

ADANA/DHA

========================================================

Cumhurbaşkanı'na suikast timi davasında ara karar bekleniyor (EK

2)CUMHURBAŞKANI VE DAMADININ TANIK OLARAK DİNLENMESİNİ İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenlenmesiyle ilgili 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı, Muğla 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, helikopterdeki makineli tüfeği kullanan Astsubay Selman Çankaya'nın ek beyanı alındı. Çankaya, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakanı Berat Albayrak'ın mahkeme huzurunda tanık olarak dinlenmesini talep etti.

"YORUM DEĞİL SAVUNMA YAPIN" UYARISI

SAT tim komutanı yüzbaşı Özay Cödel de ek beyanında duruşmaların çok uzun sürmesi nedeniyle herkesin uyuduğunu belirtip, "Müebbetle yargılandığımız bu duruşmaların daha sağlıklı ortamda yapılmasını talep ediyorum. Ayrıca mahkeme üzerinde siyasi baskı olduğunu, bir an önce karar verilmesinin sağlanmaya başlandığını düşünüyorum" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Melihşah Baştoğ, "Üzerimizde siyasi baskı yok, siz yorum değil, savunma yapın" diye karşılık verdi.

"ZEKERİYE KUZU'NUN EN ÇOK CEZA VERDİĞİ KİŞİYİM"

Tanık olarak dinlenenler arasındaki Olcay Kurt'un karaktersiz olduğunu söyleyerek ek beyanına başlayan Astsubay Çavuş Ekrem Benli de "Sanıklardan Zekeriya Kuzu'nun (astsubay) en çok ceza verdiği kişi benim. Asla kayırma yapmadı. Bunlar 5 yıl çalıştığım arkadaşlarıma sorulabilir. Hakkımda tanık olarak dinlenen kişiler bir şey olduğunda arkamızdan sallıyorlar. Olcay Kurt ve bunlar kripto FETÖ'cüdür" dedi.

MAK timinde görevli astsubay Serkan Elçi de "Emir komuta zinciri içerisinde bu olaylara dahil oldum. Olan bir şeyi kanıtlamak kolaydır bunu yapabilirim ama olmayan bir şeyi nasıl kanıtlayacağımı bilmiyorum. Burada birçok tanık dinlendi. Kimse benim hakkımda 'FETÖ'cü' demedi. Siz bizden ne istiyorsunuz? Nasıl bir mahkeme formatı içerisindesiniz, öğrenmek istiyorum" dedi.

Elçi'nin beyanının alınmasının ardından duruşmaya öğle arası verildi.

Yaşar ANTER - Cavit AKGÜN/ MUĞLA

====================================================

3)SİİRT'TE PKK'NIN KÖY KOMİTESİ ÜYELERİNE OPERASYON: 15 GÖZALTI

SİİRT'in Eruh İlçesi'nde, sözde özerklik ilanı öncesi örgüt propagandası yapacak kişilerin tespit edilmesi, her türlü anlaşmazlığı çözüme kavuşturmak amacıyla köy komitesi olarak seçilen 16 kişiden 15'i düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Eruh İlçesi'nde PKK/KCK adına, özerklik ilanıyla birlikte her türlü anlaşmazlığı çözmek için halk arasından seçilen köy komitesi üyesi olarak belirlenen 16 kişiden 15'i gözaltına alındı, bir kişinin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Siirt Valiliği'nde konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Siirt İli Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Siirt Eruh İlçesinde PKK/KCK bölücü terör örgütünün sözde özerklik ilanı öncesinde kamu personelinin görev yapmasını engellemek, bölücü terör örgütü adına örgütleme ve propaganda yapacak şahısları tespit etmek bölücü terör örgütü mensupları ile halk arasındaki koordinasyonu sağlamak, vatandaşlar arasında meydana gelecek her türlü kavga, arazi anlaşmazlığı ve benzeri olayların kendileri tarafından çözüme kavuşturulması maksadıyla köy komitesi üyeleri olarak seçilen 16 şüpheli şahıs hakkında işlem başlatılmış olup; 15 şüpheli şahıs yakalanmış, işlemleri devam etmektedir. Firari 1 şahsı yakalama çalışmalarına devam edilmektedir" denildi.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Siirt - SİİRT, -

======================================

4)EVİNİN İÇİ GÖZÜKTÜĞÜ İÇİN ÜST GEÇİT YIKILACAK

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde, 80 yaşındaki S.T. isimli kadın D-100 Karayolu'nun üzerine yapılan üst geçidin evine çok yakın olduğunu, odalarının içerisinin gözüktüğü iddiasıyla davacı olurken, mahkeme üst geçidin yıkılmasına karar verdi. Köprünün yıkımı için gelen Karayolları ekipleri vatandaşların tepkisiyle karşılaşınca yıkım gerçekleştirilemedi.

Karayolları, 2012 yılında D-100 Karayolu'nda Körfez Yeni Yalı ve Barbaros mahallelerini birbirine bağlayan kesime yaya üst geçidi yaptı. Üst geçidin ayağının hemen yanındaki 3 katlı binada oturan S.T. isimli kadın köprünün evine çok yakın yapıldığını, evinin odalarının gözüktüğünü iddia ederek davacı oldu. Kocaeli İdare Mahkemesi bunun üzerine üst geçidin yıkımına karar verdi. Körfez Belediyesi mahalle halkının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisi üzerine aile ile görüşürken, üst geçitten evin görülmemesi için köprünün etrafını kapattı. Üst geçitten geçenlerin etrafı görmesi engellenirken, S.T. davadan vazgeçmedi.

Mahkeme kararı üzerine Karayolları köprünün yıkımı için bugün bölgeye geldi. Üst geçide, "Yaya üst geçidi Kocaeli 2. İdare Mahkemesi'nin kararı gereğince kaldırılacaktır" yazılı afişler asıldı. Karayolları ekiplerini gören vatandaşlar üst geçidin etrafında toplandı. Vatandaşlar her gün binlerce kişinin kullandığı üst geçidin yıkımına engel oldu. Polis ve zabıta ekipleri önlem alırken, tutanak tutuldu. Tutanakta vatandaşların yıkıma engel olduğu, Körfez Belediyesi'nin üst geçitte ıslah çalışmaları kapsamında üst geçidin üst kısımlarının kompozitle kapattığı, üst geçitten geçenlerin çevredeki binaları ve iş yerlerini göremediği belirtilerek, gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkımın gerçekleştirileceği yazıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Şikayette bulunan kişinin yaşadığı binadan görüntü

Üst geçitten görüntü

Karayolları ekipleri

Vatandaşlardan görüntü

Vatandaşların afişi indirmeye çalışması

Belediye ekipleri

(Haber-Kamera: Nabi YAZICI-KÖRFEZ(Kocaeli), -

=============================================

5)NARKOTİM TIR'I YALOVA'DA

MADDE kullanımı ve bağımlılığı konusunda doğru zannedilen yanlışlara dikkat çekecek, ebeveynleri ve öğrencileri bilgilendirecek olan Narkotim Eğitim TIR'ı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 'Hedef Olma, Hedefsiz Kalma' projesi kapsamında Yalova'ya geldi. Yalova Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu'nca onaylanan İl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yalova Belediyesi ve Yalova Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen çalışma kapsamında Kent Meydanı'nda konuşlanan TIR'ın açılışına Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ile kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldı.

"Burada bir konuşma yapan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, uyuşturucuyla mücadelenin önemine değindi. "Uyuşturucu ile mücadele terörle mücadeleyle eşdeğerdirö diyen Vali Yılmaz, "O yüzden uyuşturucu ile mücadele çok ama çok önemlidir. Uyuşturucu bir taraftan teröre gelir anlamında destek sağlarken bir taraftan geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi tehdit etmektedir" dedi.İstanbul Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Firdevs Özaslan ise 2015 yılında 52 etkinlik düzenlendiğini ve İstanbul'da TIR ile geçen sene  129 bin 171 bin kişiye ulaştıklarını söyledi. Öz

Yapılan konuşmaların ardından protokol heyeti TIR'ı gezdi. Yetkililer ise protokole bilgi verdi. TIR'ın Yalova'da 11 Mayıs'a kadar hizmet vereceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-TIR'ın açılışı

-Vali Yılmaz konuşması

(SÜRE: 01.21)   (BOYUT: 43.1 MB)

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

=================================================

6)HAŞHAŞLI LOKUM İLGİ ÇEKİYOR

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde şekerlemeci 29 yaşındaki Ahmet Sönmez'in ürettiği haşhaşlı ve haşhaş ezmeli lokum ilgi görüyor.

Sandıklı'da 2006 yılında bir şekerlemecide işe başlayan ve 1.5 yıl önce kendi işyerini açan Ahmet Sönmez, farklı damak tadına hitap etmek amacıyla haşhaşlı ve haşhaş ezmeli lokum üretmeye karar verdi. Kendi imal ettiği haşhaşlı ve haşhaş ezmeli lokumları satışa sunan Ahmet Sönmez ilçeden ve ilçe dışından siparişler aldı.

Ahmet Sönmez, "İlçemizin lokumu ve haşhaşı meşhurdur. Ben de ilçemizin meşhur olan bu iki ürünü bir arada kullanarak farklı damak tadı üretmek istedim. Lokum tatlı, haşhaş da tadı az bir üründür. Bu ikisi birleştiğinde tatlılık oranını da dengeliyor. Bu amaçla ürettiğim bu lokuma gerçekten de talep oldu. Bayağı ilgi gördü. Lokumun içerisine beyaz haşhaşın sürtülmüşünü yani ezilmişini sürüyoruz. Lokumun dış tarafına da siyah sürtülmemiş ama kavrulmuş haşhaşı koyduk. Ortaya güzel bir lezzet çıktı. İlçemiz merkezinin yanı sıra Antalya, Burdur ve Kütahya gibi komşu illerinden de ilgi gördü. Tüketim her geçen gün artıyor. Lokumun tadına bakan bir müşterimiz kesinlikle geri dönüş yapıyor. Tadı da diğer lokumlardan düşük olduğu için tüketimi de çok oluyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Lokum üretim aşamaları

Lokum tezgahta

Lokum tartılarak paketlenirken

RÖP: Ahmet Sönmez

112 MB/// 03.31"

HABER-KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonkarahisar),

==============================================

7)RÖGARA DÜŞEN ÇOCUĞU BABASI KURTARDI

MERSİN'de kırık rögar kapağından çukura düşen çocuk, babası tarafından kurtarıldı.

Olay, 2 Mayıs'ta merkez Akdeniz İlçesi Müfite İlhan Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde meydana geldi. Henüz kimliği saptanamayan 5 yaşındaki erkek çocuğu, babası ile birlikte markete alışveriş yapmak için girdi. Marketten çıkınca babasının arkasında kalan çocuk, yaklaşık 3 yıldır beton kapağı kırık olan rögarın üstüne konulan tahtaya basınca kendisini bir anda çukurun içinde buldu. Arkasına döndüğünde çukurun içine düşen çocuğunu gören baba, korku içinde çocuğunu rögardan çıkardı. Çocuğun düştüğü anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Market işletmecisi Veysi Özcan, rögar beton kapağının yaklaşık 3 yıldır kırık olduğunu kaydederek, "Büyükşehir Belediyesine defalarca telefon ederek durumu bildirdim. Ancak kimse gelmedi. Bende bunun üzerine önlem olarak kırık yere tahta koydum. Daha önce de muhtara  konuyu söyledim. Muhtar da belediyeye durumu bildirdi ancak yine de kimse gelmedi" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Çocuk babası ile marketten çıkarken

Çocuk logar çukurunun önünde beklerken

Çocuk ayağını atıp yürümek isterken

Çocuğun düşme anı

Babası kurtarırken

Babası çocuğunu çıkarırken

Marketin dış görüntüsü

Market sahibi çukuru gösterirken

Market sahibi ile röp

SÜRE: 02.00 BOYUT: 226,00

Haber -Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement