Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Alan: Çatışmalar Hastaların Tedavilerini Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika
Güncel

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Alan: Çatışmalar Hastaların Tedavilerini Olumsuz Etkiliyor

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Alan: Çatışmalar Hastaların Tedavilerini Olumsuz Etkiliyor

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'ne 600 metre uzaklıkta bulunan Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'ndeki hastaların, çatışmalardan gelen silah ve patlama sesleriyle geceleri gözlerine uyku girmediğini belirterek, "Bu da tedavilerini olumsuz etkiliyor" dedi.

25.12.2015 13:01

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'ne 600 metre uzaklıkta bulunan Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'ndeki hastaların, çatışmalardan gelen silah ve patlama sesleriyle geceleri gözlerine uyku girmediğini belirterek, "Bu da tedavilerini olumsuz etkiliyor" dedi.

Diyarbakır'da hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin ların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü sokağa çıkma yasağı ilan edilen merkez Sur İlçesi'ndeki çatışmalardan Dicle Üniversitesi hastanelerindeki yatan hastaların olumsuz etkilendiği açıklandı. Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, çatışmalardan seken kurşunların isabet ettiği Onkoloji Hastanesi'nde yatarak kanser tedavisi gören hastaları ziyaret ederek, karanfil ile kentin simgelerinden olan Dört Ayaklı Minare'nin maketini hediye etti.

Prof. Dr. Sait Alan, hastaların çatışmalardan gelen silah ve patlama sesleri nedeniyle geceleri gözlerine uyku girmediğini en büyük kanser ilacı olarak gösterilen moral olgusundan da mahrum kaldıklarını belirtti. Bu durumun hastaların tedavisine olumsuz şekilde yansıdığını ifade eden Prof. Dr. Alan, şunları söyledi:

"Hastalarımızın moralini düzeltmek için yoğun çaba gösteriyoruz. Hastalar tedavi olmaktan çekiniyor. Bir an önce bu çatışmaların durmasını temenni ediyorum. Bundan Diyarbakır zarar görüyor. Çatışmanın meskun mahal dışına çıkmasını. Son bulmasını istiyorum. Çevre il ve ilçelerden gelen hastalarımız var. Şuan 45-50 hastamız yatarak tedavi görüyor. Yaklaşık 200 hastamızda günü birlik gelerek kemoterapi alıyor. Bu hastalarımız, silah ve patlama sesleriyle sarsıldıklarını, sabahlara kadar uyuyamadıklarını, korktuklarını söylüyor. Hastalar tedaviye gelmeye çekiniyor. Burada çatışmalarda bulunan kişilerin bir an önce gitmelerini istiyoruz. Çünkü hastalarımız gelip, gitmelerde sıkıntılar yaşıyor. Bazı hastalarımız tedavi olmaya çekiniyor. Bazılarının da tedavileri gecikiyor."

Hastanede tedavi gören hastalardan 72 yaşındaki Halse Beyazıt, çatışmadaki yoğun silah seslerinde çok etkilendiğini belirterek, "Allah bu ateşe bir su döküp söndürsün. Hem üzülüyor. Hem de korkuyoruz" dedi.

Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde yatarak tedavisi gören Ahmet Sartık, silah ve patlama seslerinden çok kötü etkilendiklerini belirterek, "Tarihi Kurşunlu Camisi ile Dört Ayaklı Minare'de bu çatışmalardan zarar gördü. Buna çok üzüldüm. Yazıktır, günahtır. Diyarbakır'ın tarihi misyonuna yakışmıyor" dedi.

Siirt'ten gelerek hastanede kanser tedavisi gören Şükrü Avcı, "Çatışmalardan çok olumsuz etkileniyoruz. Silah sesler yüzünden sabaha kadar uyuyamıyoruz. Çok yüksek sesler geliyor. Her gün çatışma var" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Alan: Çatışmalar Hastaların Tedavilerini Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement