Dini Nikahlı Eşini Öldüren Sanığa Ömür Boyu Hapis - Son Dakika
Güncel

Dini Nikahlı Eşini Öldüren Sanığa Ömür Boyu Hapis

Dini Nikahlı Eşini Öldüren Sanığa Ömür Boyu Hapis

İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde dini nikahla yaşadığı 1 çocuk annesi 34 yaşındaki İlkay Altmışkara'yı sokak ortasında bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Mesut Ç., ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

19.10.2015 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde dini nikahla yaşadığı 1 çocuk annesi 34 yaşındaki İlkay Altmışkara'yı sokak ortasında bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Mesut Ç., ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen 8 Nisan'da Atıfbey Mahallesi Kapalı Pazaryeri'nde meydana geldi. Mesut Ç., dini nikahla yaşadığı, İlkay Altmışkara'yı sokak ortasında bıçaklayıp kaçtı. Hastaneye kaldırılan Altmışkara kurtarılamadı. Polisin yakaladığı Mesut Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Mesut Ç., son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanığın avukatı Oğuz Özüdoğru, öldürülen kadının yakınları Sonay Altmışkara, Birgi Almışkara ve Mualla Çatalkaya ile İzmir Barosu adına müşteki olarak avukatlar Derya Durmaz ile Atilla Ertekin katıldı. Mahkeme başkanı hakim Hüseyin Yaşar Özyavuz, sanık hakkında Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelen raporda, akıl sağlığının yerinde olduğunu belirtti.

Sanık Mesut Ç., "Ailesi beni bir türlü kabullenemedi. Bu yüzden ailesiyle aramda tartışmalar yaşandı. Bu olaylara ailesi neden oldu. Çoğumun annesi. Ben de onu öldürmek veya çocuğumu öksüz bırakmak istemezdim. Ancak benim bu olayı gerçekleştirmeme sebep olan olaylar bunlardır. Ben zaman zaman aşırı sinirlendiğimde titreme geliyor. Ne yaptığımı bilmez hale geliyorum. Pişmanın" dedi.

Baro adına müşteki olarak katılan avukat Atilla Ertekin, sanığın ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet Savcısı sanığın TCK'nın 82/1 maddesine göre, ağırlaştırılmış ömür boyu müebbet hapis cezası ile cezalandırılması yönünde mütaala verdi. Mahkeme heyeti taleplerin ardından, karar için duruşmaya kısa bir süre ara verdi. Aranın ardından heyet adına kararı açıklayan 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Hüseyin Yaşar Özyavuz, sanık Mesut Ç.'yi, 'kasten adam öldürmek' suçundan, hiçbir indirim maddesi uygulamayarak, ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın avukatı kararı temyiz edeceklerini belirtti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dini Nikahlı Eşini Öldüren Sanığa Ömür Boyu Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement