Dink Ailesinin Avukatı Belen: "Yakalama Kararı Bekleniliyordu" - Son Dakika
Güncel

Dink Ailesinin Avukatı Belen: "Yakalama Kararı Bekleniliyordu"

Dink Ailesinin Avukatı Belen: "Yakalama Kararı Bekleniliyordu"

Hrant Dink ailesinin avukatı Bahri Belen, Erhan Tuncel ile ilgili yakalama kararının çıkarılmasının beklenilen bir karar olduğunu söyledi.

17.09.2013 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hrant Dink ailesinin avukatı Bahri Belen, Erhan Tuncel ile ilgili yakalama kararının çıkarılmasının beklenilen bir karar olduğunu söyledi. Belen, "'Yargıtay bozma kararı çerçevesinde teknik olarak böyle bir karar olası bir karardı. Özellikle aleyhte bozma olduğu için ve bugün de duruşmaya gelmemesi nedeniyle yakalama kararı çıktı. Bu teknik olarak doğru bir karar" dedi.

Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili bugün süren dava sonucunda Dink ailesinin avukatı Bahri Belen, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Belen, "Yakalanmasına ilişkin karar beklenilen bir karardı. Yargıtay bozma kararı çerçevesinde teknik olarak böyle bir karar olası bir karardı. Özellikle aleyhte bozma olduğu için ve bugün de duruşmaya gelmemesi nedeniyle yakalama kararı çıktı. Bu teknik olarak doğru bir karar. Yargıtay'ın bozması örgüt açısından 220. maddeyle ilgili bir oluşu var dedi. Oysa bu davanın sanıklarının göründüğü kadarıyla bir papazın dövülmesi, ardından MC Donalds'ın bombalanması, Başbakan'ın uçağına bomba ihbarı yapılması, Hrant'ın öldürülmesi eylemi, sanıklar tutuklandıktan sonra Yasin Hayal'in 'akıllı ol Orhan' diyerek bütün sanıkların tutuklanmasına rağmen Hrant gibi onu da öldürebileceğini ima etmesi ortada çek senet gibi bir suçun değil, ciddi siyasi amaçlı bir örgüt olduğunu gösteriyor" dedi.

Dink ailesinin davayı takibi ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Belen, "Yargıtay'ın bu bozması doğrultusunda ailenin bu hukuki gelişmeler karşısında umudu ve sıkıntıları var. Bunu beklide kamuoyunun gündemine getirmek için dediler. Bozma kararı vermesine rağmen mahkeme bu karara uyduğu takdirde sanıkların eylemlerinin silahlı örgüt olaraktan değerlendirilmesine engel bir durum yoktur" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dink Ailesinin Avukatı Belen: 'Yakalama Kararı Bekleniliyordu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement