Dışişleri Bakanlığı: "Davutoğlu'nun Oğlu Fakirlik Bursuyla Okuyor" Haberi Yalan - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanlığı: "Davutoğlu'nun Oğlu Fakirlik Bursuyla Okuyor" Haberi Yalan

Dışişleri Bakanlığı: "Davutoğlu\'nun Oğlu Fakirlik Bursuyla Okuyor" Haberi Yalan

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Mehmet Davutoğlu 4 yıldır aynı okula devam etmektedir ve okulca belirlenen ücreti düzenli olarak Sayın Bakan tarafından ödenmiştir Dışişleri Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında yayınlanan "Bakan...

11.07.2013 11:09

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Mehmet Davutoğlu 4 yıldır aynı okula devam etmektedir ve okulca belirlenen ücreti düzenli olarak Sayın Bakan tarafından ödenmiştir Dışişleri Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında yayınlanan "Bakan oğlu fakirlik bursuyla okuyor" şeklindeki haberi yalanladı. Dışişleri Bakanlığı, Ankara Koleji'nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu'na başarısı nedeniyle verdiği bursun aile tarafından kabul edilmediğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında yayınlanan "Bakan oğlu fakirlik bursuyla okuyor" başlıklı haberlerin hiç bir şekilde gerçekleri yansıtmadığı belirtilerek, "Söz konusu haberlerde yer aldığı şekilde Sayın Bakan'ın oğluna bir burs verilmesi, 'Bakanın oğlunun fakirlik bursu ile okuması' kesinlikle söz konusu değildir. Haberlerde geçen 'Mehmet Davutoğlu'na yüzde 100 burs verdi', 'torpilin belgesi', 'Mehmet'in servis, yemek, eğitim, kitap, kırtasiye tüm ihtiyaçları okuldan' ibarelerinin tümü asılsızdır" denildi.

Mehmet Davutoğlu'nun 4 yıldır aynı okula devam ettiği ve okulca belirlenen ücretin düzenli olarak Ahmet Davutoğlu tarafından ödendiğini belirten Dışişleri Bakanlığı, "Bugüne kadar hiç bir şekilde bir burs talebi olmamıştır ya da burs almamıştır. Bu durum gelecek eğitim-öğretim yılı için de aynen geçerlidir" dedi.

-OKUL BAŞARI NEDENİYLE BURS VERDİ, AİLE KABUL ETMEDİ-

Dışişleri Bakanlığı açıklamasına şöyle devam etti:

"Okul yönetiminin, her hangi bir burs talebi olmamasına rağmen, Mehmet Davutoğlu'nun gösterdiği başarı sebebiyle burs almaya hak kazandığını bildirmiş, ancak bunun için gelir seviyesi ile ilgili bir şarttan bahsetmemiştir. Bu konuda okul tarafından nihai bir bildirimde ya da aile tarafından kabulde de bulunulmamıştır. Haberde adı geçen bursun kullanımı söz konusu değildir. Mehmet Davutoğlu'nun 2013-2014 eğitim-öğretim yılı için de okul kaydı henüz yenilenmemiştir. Sayın Bakan'ın ikisi yüksek lisansta olmak üzere dört çocuğu eğitim görmektedir. Sayın Davutoğlu, bugüne kadar hiç bir çocuğu için hiç bir dönemde hiç bir şekilde eğitim yardımı ya da burs talep etmemiş, böyle bir başvuruda bulunmamıştır."

-"HUKUKİ HAKLAR SONUNA KADAR KULLANILACAK"-

Bu tür etik konularda son derece hassas olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu yıpratmaya yönelik bu tür çarpıtma ve yalan haberlerin her şeyden önce basın ahlakına aykırı olduğunu kaydeden Dışişleri Bakanlığı, "Bu yayınlarla ilgili hukuki haklar sonuna kadar kullanılacaktır" açıklamasında bulundu.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanlığı: 'Davutoğlu'nun Oğlu Fakirlik Bursuyla Okuyor' Haberi Yalan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement