Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı: Suriye'de Güvenli Bölge Konusunda ABD ile Türkiye Anlaştı - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı: Suriye'de Güvenli Bölge Konusunda ABD ile Türkiye Anlaştı

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı: Suriye\'de Güvenli Bölge Konusunda ABD ile Türkiye Anlaştı

Dışişleri Bakanlı Müsteşarı, Suriye'de oluşturulacak güvenli bölge konusunda Türkiye ile ABD'nin anlaştığını, IŞİD ve PYD'nin bu bölgeye girmesi durumunda vurulacağını söyledi.

11.08.2015 21:03  Güncelleme: 23:36

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Suriye sınırında kurulacak güvenli bölge ile ilgili Türkiye'nin ve ABD'nin anlaştığını belirterek, "Suriye sınırına tespit edilen güvenli bölgeye girmeleri durumunda DAİŞ ve PYD (silahlı kanadı YPG) güçleri hem Türkiye hem de ABD tarafından vurulacak" dedi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e Devlet Şeref Madalyası tevcih törenine katılan Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

"TÜRKİYE, ABD İLE ANLAŞTI"

Suriye sınırları içerisinde kurulacak olan güvenli bölge konusunda Türkiye'nin ve ABD'nin anlaştığını dile getiren Sinirlioğlu, Suriye sınırında tespit edilen güvenli bölgeye girmeleri durumunda DAİŞ ve PYD (silahlı kanadı YPG) güçlerinin hem Türkiye hem de ABD tarafından hedef alınacağını açıkladı.

TSK GÜVENLİ BÖLGEDE KONUŞLANACAK MI?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güvenli bölgede konuşlanıp konuşlanmayacağı yönündeki soruyu cevapsız bırakan Sinirlioğlu, güvenli bölgede Esed rejimiyle savaşan Özgür Suriye Ordusu unsurlarının yer alacağını ifade etti.

GÜVENLİ BÖLGENİN BÜYÜKLÜĞÜ

Suriye sınırları içerisinde oluşturulmasına karar verilen güvenli bölgenin büyüklüğü konusunda da bilgiler veren Sinirlioğlu, bölgenin büyüklüğünün doğu-batı yönünden 98 kilometre, derinliğinin ise 45 kilometre olacağını sözlerine ekledi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI HABERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Dışişleri Bakanlığı, bazı basın organlarında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'na atfen "Suriye'deki Güvenli Bölge"ye ilişkin ifadelerin yer almasının ardından açıklamada bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün bazı basın yayın organlarında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'na atfen 'Suriye'deki Güvenli Bölge'ye ilişkin bazı ifadeler yayımlanmıştır. Müsteşar Sinirlioğlu bugün bir grup gazeteciye 'ABD ile Türkiye arasındaki mutabakat çerçevesinde DEAŞ'tan arındırılacak bölgenin fiilen bir güvenli bölge haline geleceğine dair Amerikan basınında da haberler yer aldığını, DEAŞ'tan arındırılacak bu bölgenin kontrolünün ve korunmasının Suriye Muhalefeti Kuvvetleri tarafından yapılacağını, Suriye Muhalefeti unsurlarının oluşturacağı Bölge Muhafaza Gücüne gereken hava korumasını ve desteği ABD ve Türkiye'nin sağlayacağını ifade etmiştir. Yukarıda kayıtlı ifadeler dışında Sayın Müsteşara atfen yayımlanan hususlara itibar edilmemesi rica olunur" denildi.

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı: Suriye'de Güvenli Bölge Konusunda ABD ile Türkiye Anlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • hea: olmasi gereken bu teröristlerin ne işi var orda 34 38 Yanıtla
  • fatiho: Ben Kürdüm ak partiye oy verdim.Bundan sonrada oyum ak partiye.Ama pkk dışında Irak Kürtleri gibi gerçek kürtler suriyede ülke kursaydı eğer sonuna kadar destek verirdim. Pkk işe dahil olmayana kadar suriyedeki Kürtleri de destekliyordum. Kürt olarak Kürtlerin devlet kurmasına neden karşı olayım ki.Ama ve lakin o kurulacak devlet ilk başta Türkiyenin dostu olacak.Türkiyeye düşmanlık edecekseniz biz yokuz. zaten pkk nin içinde olduğu hiç bir şeyde yokuz. Biz gerçek Kürtleriz. 22 4 Yanıtla
  • Abdullah: Siz kimi kimin toprağında vuracak sınız lan lavuklar 10 14 Yanıtla
  • veli: kim topraklari uzerinde savaacaksiniz bir gidin bakalim sonuucu goreceksiniz 13 7 Yanıtla
  • ahmet atilla senturk: bahceli iyi oglandir 13 7 Yanıtla
  • kurt ve Türk: Dikkat edinde amerika sizi Vurmasında . 13 5 Yanıtla
  • urfali hasan: Siz zaten abd siz bisey yapsmasiniz 9 9 Yanıtla
  • karabük ten biri: PKK saldırıyor siz ışid vurulacak diyorsunuz kandile girip pkkyı vursana 7 9 Yanıtla
  • efkan: ya az önce amerikali yetkili sinirli oglunu yalanladi bu ne lahane ne turşu çok ayip devlet adami yalan söylememesi lazim 12 2 Yanıtla
  • allah var gam yok : dünya bu ne olacağı belli mi, dünya dönüyor tırko.... 9 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement