Dışişleri: Katar ve Suudi Arabistan, Darbeye Karşı Net Duruş Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Dışişleri: Katar ve Suudi Arabistan, Darbeye Karşı Net Duruş Sergiledi

Dışişleri: Katar ve Suudi Arabistan, Darbeye Karşı Net Duruş Sergiledi

İran'ın, Türkiye'deki darbe girişiminden Suudi Arabistan ve Katar'ın rahatsız olmadığı yönündeki iddiaları sonrası, Dışişleri bu bilginin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

20.07.2016 02:37  Güncelleme: 07:40

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe teşebbüsüyle ilgili olarak, "Katar ve Suudi Arabistan'ın rahatsızlık duymadığı iddialarının kesinlikle doğru olmadığını" açıkladı.

"ÜLKEMİZ DARBE TEŞEBBÜSÜYLE KARŞI KARŞIYA KALMIŞTIR"

Yayınlanan bildiride şu ifadeler kullanıldı: "Ülkemiz maalesef 15 Temmuz 2016 tarihinde millet iradesini yok sayarak, milletin teveccühüyle iş başına gelen hükümetimize, sayın cumhurbaşkanımıza ve anayasal düzene karşı bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmıştır.

"KATAR VE SUUDİ ARABİSTAN'IN RAHATSIZLIK DUYMADIĞI DOĞRU DEĞİLDİR"

Yine milletimizin kendisi, emniyet güçlerimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatanına, milletine ve anayasal düzene bağlı büyük kesimi tarafından fedakarca gayretler sonucu bastırılan bu darbe teşebbüsü hakkında, Katar ve Suudi Arabistan'ın rahatsızlık duymadığı iddiaları kesinlikle doğru değildir.

"DARBE TEŞEBBÜSÜNE KARŞI NET BİR DURUŞ SERGİLEMİŞLERDİR"

Aksine, dost ve kardeş Katar ve Suudi Arabistan bu darbe teşebbüsüne karşı net bir duruş sergilemişler, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al-Thani ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al-Saud Sayın Cumhurbaşkanımızı bizzat arayarak en üst düzeyde destek ve dayanışmalarını göstermişlerdir.

"ÜLKEMİZLE SOMUT İŞBİRLİĞİ YÜRÜTMEKTEDİRLER"

Buna ilave olarak, darbe teşebbüsü sonrasında yürütülen soruşturmalar çerçevesinde anılan ülke makamları, ülkemizle somut işbirliği yürütmektedirler."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dışişleri: Katar ve Suudi Arabistan, Darbeye Karşı Net Duruş Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Can: Katar ve arabistan amerikanın arka bahçeleri, ben bunu derim. 4 2 Yanıtla
  • Lice: Qatar ve arabistan ın mısır ilişkilerine bakın ondan sonra konuşun bu iki ülke bölgesel lider olma peşinde asla mısır türkiye iran gibi ülkelerin güçlenmesini istemez inanın müslüman olduklarına bakmayın bütün ortadoğuyu köleleri olarak görüyor 1 1 Yanıtla

Advertisement