Ditib ile Idstein - Şile Dostluk Derneği Birlikte İftar Verdi - Son Dakika
Güncel

Ditib ile Idstein - Şile Dostluk Derneği Birlikte İftar Verdi

Ditib ile Idstein - Şile Dostluk Derneği Birlikte İftar Verdi

Türk-İslam Cemiyeti Mescid-i Aksa Camisi'nin avlusunda kurulan iftar sofrasına, şehir halkıyla mülteciler birlikte oturdu.

04.07.2016 19:37

Türk-İslam Cemiyeti Mescid-i Aksa Camisi'nin avlusunda kurulan iftar sofrasına, şehir halkıyla mülteciler birlikte oturdu. İftara Cemiyet Başkanı Abdullah Kanal, Başkan Yardımcısı Nuray Turan, Frankfurt Eğitim Ataşesi Şadan Özdirik, Kaymakam Burkhard Albers, Belediye Başkanı Christian Weiss, Emniyet Müdürü Joachim Kilian, Idstein Belediyesi'nin çalışanları, kilise ve cami görevlileri, sivil toplum örgütlerinden temsilciler de katıldı.

1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU

İftarda, İstanbul Atatürk Havalimanı'na yönelik terör saldırısı kınanırken, ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Idstein- Şile Dostluk Derneği Başkanı Ernst F. Lück, kentte yaşayan Türkiye kökenlilerle Müslümanların birbirlerine bağlı olduklarını vurgulayıp, "Gerçek dost kötü günde belli olur" dedi. Lücke havalimanı saldırısında ölenler için başsağlığı diledi.

RAMAZAN NEFİSLE MÜCADELEDİR

DİTİB Idstein Mescid-i Aksa Camisinin Din Görevlisi Hasan Ağırbaş, ramazan ayının İslam'da kutsal bir dönem olduğunu ve bu 30 günlük sürede insanın kendisini Allah'a bağlılık, disiplin ve vicdan bakımından dinleme imkanı bulduğunu anlattı.

Orucun farz olduğunu ancak hastaların, hamilelerin, özel günlerinde olan kadınların, seyahat edenlerin, ağır işlerde çalışanların bundan muaf olduğunu Alman konuklara da anlatan Ağırbaş, orucun sadece beslenme disiplini olmadığını, yalan, dedikodu, kavga, hakaret, iftira gibi kötü huylarla, nefs ile mücadelenin hatırlanması ve dayanışma zamanı olarak da kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Ditib ile Idstein - Şile Dostluk Derneği Birlikte İftar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement