Diyarbakır'da PKK'nın En Büyük Para Kaynağına Ağır Darbe! 1 Tona Yakın Esrar Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da PKK'nın En Büyük Para Kaynağına Ağır Darbe! 1 Tona Yakın Esrar Ele Geçirildi

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 2 terörist yakalandı. 9 sığınak ve 14 mağara kullanılamaz hale getirilirken, 836 kilo esrar ele geçirildi.

23.12.2017 09:50  Güncelleme: 10:46

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 2 terörist yakalandı! Operasyonlar kapsamında 1 tona yakın esrar ele geçirilirken 9 sığınak ile 14 mağara tespit edilip kullanılamaz hale getirildi.

OPERASYONA ŞEHİDİN ADI VERİLDİ

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Lice, Kulp, Silvan, Hazro ve Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisinde 20 Aralık saat 18.00'de başlayan "Bayrak-72 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil-2 Operasyonu" dün saat 22.00 başarıyla tamamlandı.

Operasyonda, 2 PKK'lı terörist sağ ele geçirildi, teröristlerce kullanılan 9 sığınak ve 14 doğal mağara tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi.

MÜHİMMAT VE YAŞAM MALZEMELERİ BULUNDU

Lice ilçesinin Dolunay, Türeli ve Bağlan köyleri mülki sınırları içerisinde sığınak, mağara, ağaçlık, çalılık ve kayalık alanlara gizlenmiş ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde 5 roketatar sevk fişeği, 2 şarjör, el telsizi, 3 adet 4'lü pil bloğu, 2 büyük tüp, 33 metre elektrik kablosu, 2 şemsiye, 2 terörist kıyafeti, 11 örgütsel kitap, 2 çanta, araç plakası, 4 uyku tulumu ve çok miktarda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

10 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Yol kontrol faaliyetleri ile adli aramalarda, 920 şahıs ve 266 aracın sorgulaması yapıldı, operasyon bölgesindeki 64 konut ve eklentisinde adli arama gerçekleştirildi, 2'si silahlı terör örgütü üyeliğinden aranan olmak üzere toplam 10 şüpheli gözaltına alındı.

NARKOTERÖRDEN BAŞARILI OPERASYON

Narko-terörizmle mücadele faaliyeti kapsamında Lice ve Kocaköy ilçeleri kırsal alanında 836 kilo 46 gram esrar ele geçirildi.

Açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edildiği belirtildi.

Diyarbakır\'da PKK\'nın En Büyük Para Kaynağına Ağır Darbe! 1 Tona Yakın Esrar Ele Geçirildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da PKK'nın En Büyük Para Kaynağına Ağır Darbe! 1 Tona Yakın Esrar Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement