Diyarbakır'da 7-12 yaş çocuklar Hayat Namazla Güzeldir finalinde ikindi namazı kıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Diyarbakır'da 7-12 yaş çocuklar Hayat Namazla Güzeldir finalinde ikindi namazı kıldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Diyarbakır\'da 7-12 yaş çocuklar Hayat Namazla Güzeldir finalinde ikindi namazı kıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen Hayat Namazla Güzeldir etkinliğinin finalinde 7-12 yaş çocuklar ikindi namazını cemaatle kıldı. Peygamber Sevdalıları Vakfı üyesi Yakup Kaya, binlerce çocuğun katıldığı etkinlikte amaçlarının namaz bilincini aşılamak olduğunu belirtti.

Diyarbakır'da "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali yapıldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfınca merkez Sur ilçesindeki Kurşunlu Camisi yanında düzenlenen etkinlikte, ilahiler seslendirildi, Hacivat ve Karagöz oyununun sahnelenmesinin ardından eğitimlerini tamamlayan 7-12 yaş arası çocuklar ikindi namazını cemaatle kıldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya, platform adına yaptığı konuşmada, amaçlarının çocuklara namaz bilincini aşılamak olduğunu söyledi.

Namazın önemine değinen Kaya, şunları kaydetti:

"Diyarbakır yerleşkesinde binlerce çocuğun katılımıyla etkinlik gerçekleştiriyoruz. Binlerce çocuk bundan önce dini bilgileri aldılar. Namaz nasıl kılınır, abdest nasıl alınır, güzel ahlakla ilgili eğitim gördüler. Bu eğitim akabinde finalini bugün burada gerçekleştiriyoruz. Tabi yıllardır bu programı gerçekleştiriyoruz. Hayat gerçekten namazla güzeldir. Çocukların hayatına namazı sokmak ve bir ömür boyu hayatlarını namazla devam ettirmeleri için bir program tertipliyoruz."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.