Diyarbakır'da Obezite ile Mücadele Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Obezite ile Mücadele Yürüyüşü

Diyarbakır\'da Obezite ile Mücadele Yürüyüşü

Diyarbakır'da, '3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü' nedeniyle, obeziteyle mücadele kapsamında yaklaşık 150 kişinin katıldığı bir yürüyüş düzenlendi.

03.10.2012 12:34

Diyarbakır'da, '3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü' nedeniyle, obeziteyle mücadele kapsamında yaklaşık 150 kişinin katıldığı bir yürüyüş düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden Valilik binası önüne kadar yapılan yürüyüşe Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Vali Vekili Cemal Hüsnü Kansız, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Alan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Diyarbakır İl Müdürü Abdullatif Umut, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş öncesi konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, sağlıklı beslenmenin meselenin özü olduğunu belirterek, "Son dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatlarında da Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki yapılan görüşmeler olumlu bir seyir aldı ve seçimlik ve zorunlu dersler olmak üzere fiziksel aktiviteleri içine alabilecek dersler yaygınlaştırıldı. Her insanın en azından hızlı adımlarla 30 dakika yürümesi gerekiyor. Yani temel çıkış yolu bir günde 10 bin adım atılması gerektiği yolunda fiziksel aktivite dediğimiz hadise budur" dedi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Sait Alan'ın da yaptığı kısa konuşmadan sonra Vali Toprak ve beraberindekiler, Sağlık Müdürlüğü binası önünden Diyarbakır Valiliği binasına kadar yürüdü. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Obezite ile Mücadele Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement