Diyarbakır'da 'Roboski Anıtı' Açıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 'Roboski Anıtı' Açıldı

Diyarbakır\'da \'Roboski Anıtı\' Açıldı

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından Rojava Parkı'nda 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesi Irak sınırında bombardıman sonucu hayatını kaybeden 34 kişiyi temsil eden ‘Roboski Anıtı' açıldı.

30.12.2013 16:41

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından Rojava Parkı'nda 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesi Irak sınırında bombardıman sonucu hayatını kaybeden 34 kişiyi temsil eden 'Roboski Anıtı' açıldı.

Kayapınar Belediyesi tarafından Rojava Parkı'nda kurulan 'Roboski Anıtı' düzenlenen törenle açıldı. Açılışa, ölenlerin yakınlarının yanı sıra, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adayları Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve çok sayıda kişi katıldı. Anıtın açılış töreninde konuşan Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, anıtın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Dağ, Uludere olayının faillerinin ortaya çıkarması gerektiğini ifade ederek, "Bugüne kadar faillerin yargı önüne çıkartılmaması önünde engel olanlar aynı şekilde bu katliamdan sorumludur. Belediye meclisimizin aldığı kararla bu katliamın unutulmaması ve gelecek kuşaklara aktarılması için anıt yapma kararı aldık" dedi.

Daha sonra konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Fırat Anlı ise "Katliamın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen acısı halen tazeliğiyle yüreğimizde acısı ilk günkü gibi taze. İki yıldır acılı ailelerin ve Kürt halkı katliamı yapanlar ve emri verenlerin açığa çıkartılması için verdiği mücadeleye rağmen failler yargı önüne çıkartılmıyor. Başbakan Erdoğan her söyleminde anneler artık gözyaşı dökmeyecek diyor. Ancak 34 insanımızın anneleri ve Kürt halkı halen gözyaşı döküyor. ve şu anda bile Diyarbakır üzerinde savaş uçakları uçuyor. Artık bu acıların bir daha yaşanmaması için daha çok birlik olma zamanıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından anıtın açılışı yapıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 'Roboski Anıtı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement