Diyarbakır'dan Duhok Valiliği ile Belediyesine 3 Dilde Hemşehrilik Beratı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'dan Duhok Valiliği ile Belediyesine 3 Dilde Hemşehrilik Beratı

Diyarbakır\'dan Duhok Valiliği ile Belediyesine 3 Dilde Hemşehrilik Beratı

BDP'li Sur İlçesi Belediyesi, Kuzey Irak'ın Duhok Valiliği ile Belediyesi'ne Kürtçe, Türkçe ve İngilizce yazılı 'Hemşehrilik beratı ile barış, kardeşlik ve dostluk ödülü' verdi.

15.04.2011 19:01

Diyarbakır'ın merkez BDP'li Sur İlçesi Belediyesi, Kuzey Irak'ın Duhok Valiliği ile Belediyesi'ne Kürtçe, Türkçe ve İngilizce yazılı 'Hemşehrilik beratı ile barış, kardeşlik ve dostluk ödülü' verdi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili adayı Ahmet Türk, hiç kimsenin Kürt halkını kendilerinin temsil ettiğini söyleyemeyeceğini belirterek, "Diyarbakırlılar aday gösterdiğimiz 6 kişiyi milletvekili çıkarırsa, artık hiç kimse Kürt halkını biz temsil ediyoruz, Kürtler bize muhtaç diyemez. 6 adayımızın seçilmesi bizi özgürleştirecek. Bu yüzden Kürt halkının birliği bizim için çok önemli" dedi.

3 DİLDE HEMŞEHRİLİK BERATI

Sur Belediyesi, Duhok Valiliği ve Duhok Belediyesi'ne Kürtçe, Türkçe ve İngilizce yazılı 'Hemşehrilik beratı ile barış, kardeşlik ve dostluk' ödülünü vermesi için Büyükşehir Belediyesine ait Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda tören düzenlendi. Törene Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Ahmet Türk, Şerafettin Elçi, Ferhat Tunç, Altan Tan, Gültan Kışanak, Hasip Kaplan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek, Süryani, Keldani, Yezidi inançlarının temsilcileri ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

SINIRLAR BİRLİKTELİĞE ENGEL DEĞİL

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, çocukluğundan beri Kürt halkının birliğini hayal ettiğini, çocukluk hayalinin gerçekleşmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Demirbaş, "Bu benim hayalimdi ve gerçekleşmesini uzun yıllarda ümit etmemiştim. Çünkü sınırlar hayallerimizin üstüne örülmüştü" dedi.

Yerel yönetimlerin Kürt halkı için çok önemli bir konu olduğunu söyleyen Demirbaş, "Kurulan kardeşlik ve dostluk ilişkileri ve yerel yönetimler sayesinde sınırların öneminin kalmadığını görmüş olduk. Anladık ki hiçbir sınır özgürlüklerin önünde engel olamaz. Biz hem kendi halkımızın, hem de Türkiye'de bulunan diğer halkların birlik olmasını istiyoruz" dedi.

KIŞANAK: HALKLARIN KENDİ KENDİNİ YÖNETECEĞİ YÜZYILDAYIZ

BDP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Bağımsız Milletvekili adayı Gültan Kışanak, bir kez daha sınırların bir anlamının olmadığını yaşayarak gördüklerini söyledi. Kışanak, "Ortadoğu'nun parçalanmış halkı olan Kürt halkının sınırlara rağmen, kardeşliği ve deneyim paylaşımını gerçekleştirdi. Yerel yönetimler 21'inci yüzyılda demokrasi adına yaşanan sıkıntıların aşılmasında çok önemli bir etkendir" dedi. Bu yüzyılın halkın kendi kendisini yönetmeyi daha iyi kullanacağı bir yüzyılın olacağını belirten Kışanak, "Yerel yönetimlerin gelişmesi aynı zamanda Kürt sorununda da çok etkili olacak. Tüm Kürt halkının yüreklerinin birleşmesi için daha iyi köprüler kurulacağına inanıyorum" dedi.

AHMET TÜRK: ÖZGÜRLEŞMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk de, Kürt halkının yapacağı birliğin tüm sorunlara çözüm olacağını söyledi. Halkların kardeşliğinin sağlanması yönünde daha emin adımlar atmak için çalıştıklarını belirten Türk, "Özgürleşmek için uğraşıyoruz" dedi. Türk, "Diyarbakırlılar aday gösterdiğimiz 6 kişiyi milletvekili çıkarsa artık hiç kimse 'Kürt halkı bize muhtaç, onları biz temsil ediyoruz diyemez. 6 adayımızın seçilmesi bizi özgürleştirecek. Bu yüzden Kürt halkının birliği bizim için çok önemli" dedi.

ÖDÜLÜ TÜRK VE ELÇİ VERDİ

Törende kaval dinletisi ardından Ahmet Türk, Duhok Belediye Başkanı Şerwan Abdulwahıd Malo'ya hemşehrilik Beratı'nı; Barış, Kardeşlik ve Dostluk Ödülü'nü ise Şerafettin Elçi verdi. Malo, ödül için teşekkür ederek, Kürt halkının birliği için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

UMARIM BİZ DE ÖZERKLİĞİMİ İLAN EDERİZ

Törene katılamayan Duhok Valisi Temer Remezan'ın ödülünü Duhok Belediye Başkanı Şerwan Abdulwahıd Malo aldı. Törende kısa bir konuşma yapan KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayı Serafettin Elçi, Kürtlerin parça parça edilmesine rağmen gönüllerini, zihinlerini parçalayamadıklarını söyledi. Duhok'un ödülü hak ettiğini belirten Elçi, "Umarım bundan sonra da Duhok aynı özveriyle devam eder ve biz de artık özerkliğimizi ilan ederiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'dan Duhok Valiliği ile Belediyesine 3 Dilde Hemşehrilik Beratı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement