Diyarbakır Valisi Aksoy: En Doğru Yönetim Biçimi Cumhuriyet'tir - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Valisi Aksoy: En Doğru Yönetim Biçimi Cumhuriyet'tir

Diyarbakır Valisi Aksoy: En Doğru Yönetim Biçimi Cumhuriyet\'tir

DİYARBAKIR'da bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümü alınan olağanüstü güvenlik önlemleri altında kutlandı.

29.10.2016 13:56

DİYARBAKIR'da bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümü alınan olağanüstü güvenlik önlemleri altında kutlandı. Kutlama alanına çıkan bütün cadde ve sokaklarda polis ve asker ortak güvenlik önlemleri alarak, kuş uçurtmadı. Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, en doğru yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu belirterek, "Bu ülkede yaşayan herkes bu cumhuriyetin öz evladıdır ve cumhuriyetin eşit derecede sahibidir" dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen törenle coşkulu bir şekilde kutlandı. Kutlamalara AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, askeri erkan ve kamu, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı törende asker ve polis, tören alanına çıkan bütün güzargahlarda ortak görev yaptı. Tören alanına gelmek isteyen vatandaşlar, birkaç noktada arama yapıldıktan sonra girişlerine izin verildi. Vali Hüseyin Aksoy ile Korgeneral Sivri'nin halkı selamlasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Vali Aksoy, en doğru yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu belirterek, "Tarih göstermiştir ki, din, dil, ırk, mezhep ayrımı olmaksızın, herkesin etrafında kenetlenebileceği, en güçlü dayanak, en güçlü ortak payda ve en doğru yönetim biçimi cumhuriyettir. Bu ülkede yaşayan herkes bu cumhuriyetin öz evladıdır ve cumhuriyetin eşit derecede sahibidir. Ülkemizin beşeri ve fiziki sermayesini artırmasından, bölgede ve dünyada söz sahibi olmasından rahatsız olan şer odaklarının hain girişimine milletimiz gereken cevabı vermiş ve milli iradeye 15 Temmuz gecesi, destansı duruşla sahip çıkmıştır. Kardeş kavgalarının olmadığı, özgür ve demokrasi içinde yaşayan bir Türkiye'nin, toplumun tüm kesimlerinin katkı ve çabaları ile daha da güçleneceğine olan inancımız tamdır" dedi.

Tören kortej yürüyüşünün ardından sona erdi.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Valisi Aksoy: En Doğru Yönetim Biçimi Cumhuriyet'tir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement