Diyarbakır, Van İçin Seferber Oldu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır, Van İçin Seferber Oldu

Diyarbakır, Van İçin Seferber Oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin çağrısı üzerine Sivil Toplum Örgütleri'nin (STÖ) de destek verdiği yardım kampanyalarında toplanan malzemelerle, belediyelere ait depolar dolup taştı.

27.10.2011 16:57

DEPOLAR YARDIM MALZEMESİYLE DOLDU

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin çağrısı üzerine Sivil Toplum Örgütleri'nin (STÖ) de destek verdiği yardım kampanyalarında toplanan malzemelerle, belediyelere ait depolar dolup taştı. Diyarbakır'dan Belediyeler aracılığıyla Van'a 75 kamyon ile 3 TIR dolusu yaşamsal malzeme gönderildi.

Van ve bağlı ilçelerinde büyük bir yıkıma neden olan depremden sonra, Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'nin çağrısı üzerine Sivil Toplum Örgütlerini'nde desteğiyle merkez Kayapınar, Sur ve Yenişehir belediyelerine yardım malzemesi yağdı. Vatandaşların yardımlarını ulaştırmak için birbiriyle yarıştığı belediye binalarında oluşturulan depolar dolup taşınca, yardımlar kapıların önüne biriktirildi. Belediye görevlilerinin yanı sıra gönülü vatandaşlar da yardımların bir an önce Van'a ulaştırılması için çalışmalara katıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 8 kamyon, merkez Kayapınar Belediyesi 3 TIR 28 kamyon, Sur belediyesi 20 kamyon ve günde 12 bin ekmek, Yenişehir Belediyesi tarafından da 19 kamyon yaşamsal yardım malzemesi Van'a gönderildi.

Merkez Kayapınar İlçesi Belediye Başkanvekili Mahmut Dağ, gönderilen yardımlar arasında kuru gıda, su, battaniye, çocuk bezi, çocuk maması, çadır, yatak, halı ve giyecek bulunduğunu belirterek, yardımların fazla olması nedeniyle belediye hizmet binası ile şantiye alanlarının dolduğunu söyledi.

'İLK GÜNDEN BERİ SEFERBERİZ'

Yardımların paketlenmesi ve kamyonlara yüklenmesinde Üniversite ve lise öğrencilerinin de seferber olduğunu dile getiren Mahmut Dağ, Ortada Yoklar diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderme yaparak şunları söyledi:

"İlk günden başlattığımız yardım kampanyasına halkımız büyük bir destek verdi. Adeta seferber oldular. Öğrenciler, kadınlar, yaşlılar hatta çocuklar gelip çalışmalarda bize destek verdiler. Toplanan yardımlar anında bölgeye gönderildi. Bölge insanı Van halkının yanında olduğunu gösterdi. Acısını paylaştı. Kısıtlı imkanlara rağmen Van halkı kimin bu acılı günde yanında olduğunu çok iyi biliyor.

Van'a günde 12 bin ekmek gönderen Diyarbakır Merkez Sur ilçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da, depoları dolup taşıran yardımları kamyonlara kepçelerle yüklemek zorunda kaldıklarını söyledi. Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu da, Van'a yardım yapmak için vatandaşların seferber olduğunu belirterek, üniversite ve lise öğrencileri ile duyarlı birçok vatandaş, belediye çalışanları ve meclis üyelerimizle birlikte yardımların bir an önce Van'a ulaştırılması için gece gündür çalışıyor" dedi.

Bu arada AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yardım kampanyasında toplanan kışlık giyecek, soba, gıda, battaniye, halı ve kilimden oluşan 2 kamyon da Van'a gönderildi. AK Parti Diyarbakır İl Sosyal İşler Başkanı Av. Müzeyyen Boylu, yardım kamyonlarında kışlık çadır, uyku tulumu, çabuk bozulmayacak ve stok imkanı bulunan gıda maddeleri, tüpüyle birlikte katalitik soba, temizlik malzemeleri ve seyyar tuvaletler bulunduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır, Van İçin Seferber Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement