Doğaka Yönetim Kurulu KMTSO'da Toplandı - Son Dakika
Güncel

Doğaka Yönetim Kurulu KMTSO'da Toplandı

Doğaka Yönetim Kurulu KMTSO\'da Toplandı

DOĞAKA yönetim kurulu toplantısı Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde Kahramanmaraş'ta yapıldı.

16.11.2011 08:48

Kahramanmaraş-Hatay- Osmaniye illerinin temsil edildiği Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu toplantı salonunda gerçekleştirilen DOĞAKA yönetim kurulu toplantısına Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Taşkaya katıldı.

Toplantının açılış konumasını yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, DOĞAKA'nın yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek "Bu önemli toplantıyı Kahramanmaraş'ta yapıyoruz. Hatay-Osmaniye ve Kahramanmaraş için çok önemli bir toplantı çünkü Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı kurulduğundan bu yana önemli çalışmalara imza atmıştır. Toplantımızın hem şehrimize hem de bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dikliyorum"diye konuştu.

DOĞAKA 29'ncu Yönetim Kurulu toplantısında gündemin en önemli konularından biri de Deprem ve Deprem öncesi hazırlık konuları oldu. 1'nci derece de deprem bölgesinde bulunan Kahramanmaraş-Hatay ve Osmaniye illerinde önemli bir çalışma yapılacak. DOĞAKA tarafından finanse edilecek çalışma kapsamında Kahramanmaraş-Hatay ve Osmaniye depreme dayanıklılık araştırması yapılacak ve dayanıklılık riskleri belirlenecek. Üç şehirde de yapılacak olan bu inceleme ve araştırmalar neticesinde önemli bir veriye ulaşmak amaçlanıyor. Öncelikli risk teşkil eden binalar belirlenecek ve bu binalarda deprem güçlendirme çalışmalarının yapılası istenecek. Deprem de en çok zarar görecek olan yapılar için deprem güçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu veri bankası sayesinde deprem olmadan ciddi bir önlem alınmış olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğaka Yönetim Kurulu KMTSO'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement