Doğu Perinçek'in Ödülünü Almaya Eşi Şule Perinçek Gitti - Son Dakika
Güncel

Doğu Perinçek'in Ödülünü Almaya Eşi Şule Perinçek Gitti

Doğu Perinçek\'in Ödülünü Almaya Eşi Şule Perinçek Gitti

Ergenekon Davası'nda tutuklu olduğu sırada tahliye edilen İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'e "Türk Amerikan Dernekleri" (ATAA) tarafından İsviçre yargısına karşı AİHM'de kazanmış olduğu dava nedeniyle verilecek olan ödülü eşi Şule Perinçek alacak.

10.04.2014 13:31

Ergenekon Davası'nda tutuklu olduğu sırada tahliye edilen İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'e "Türk Amerikan Dernekleri" (ATAA) tarafından İsviçre yargısına karşı AİHM'de kazanmış olduğu dava nedeniyle verilecek olan ödülü eşi Şule Perinçek alacak. İP Genel Başkan Yardımcısı da olan Şule Perinçek, ödülü almak için ABD'ye gitti.

THY'ye ait bir uçakla bugün saat 13.40'ta İstanbul'dan Washington'a giden Şule Perinçek, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada Türk Amerikan Dernekleri'nin (ATAA) gönderdiği davette törenlerin 11-13 Nisan tarihlerinde çeşitli etkinliklerle yapılacağını belirterek şunları söyledi:

"ATAA Sayın Doğu Perinçek'e gönderdiği davette, İsviçre yargısına karşı AİHM'de kazanmış olduğu tarihi davadan dolayı kendisini ve ailesini tebrik etti. Ancak bize hiçbir zaman kocanın kolunda Karamürsel sepeti gibi taşınma kültürü verilmediği için ben isterdim ki Doğu Perinçek de gitsin ödülü kendisi alsın. Demokrasi adına utanıyorum. Ülkemdeki hukuk ve siyaset adına utanıyorum. Bildiğiniz gibi Doğu Perinçek'in yurt dışına çıkma cezıs var. Altı yıl cezaevinde yattı. İzin de verebilirlerdi. Ama vermediler. Amerika'ya kaçma ihtimali az ama herhalde kaçabilir dediler. Neresinden baksanız olayda bir haksızlık var. O bakımdan utanıyorum."

" VATANIMIZA DOKUNMAYIN"

"İki gün sürecek etkinler boyunca çeşitli paneller ve konuşmacılar var" diyen Şule Şimşek ilk gün konuşmacısının kendisi olacağını belirterek şöyle konuştu:

"İlk gün konuşmacısı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gözüküyordu. Ancak sanırım bir programı nedeniyle herhalde gelmiyor. Benim konuşmamı istediler. Konuşmayı ben yapacağım. Ayrıca İndiana Üniversitesi'nde Türkiye'deki kriz konusunda bir konferansım olacak. Bu konuşmalarda, bir kere, 'Vatanımıza dokunmayın' diyeceğim. 'Türkiyemizin bölünmesine, kendi geleceğine, kendi karar vermesine karışmayın' diyeceğim. Ellerini irademizden çekmeleri lazım. Diğer dillerde vatana, 'Baba Vatan' denir ama Türkçe'de 'Ana Vatan' deriz. Yani Türk Milleti kucağını hep ana gibi açar. Onun için başı dik yaşayan bir ana vatanının olması, orada yaşayanlar gelmeseler bile sırtlarını dayayacakları bir güvencedir."

İP Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek, AKP ile İşçi Partisi'nin cemaate karşı Doğu Perinçek'in bazı söylemlerde aynı çizgide olması iddiasına ilişkin bir soru üzerine, "Bana sorarsanız doğru söylemiştir. Bugün Türkiye'nin önündeki tehlikelere karşı önümüze ne çıkıyorsa ve arkamızda kimler varsa biz mücadele hazırız" diye cevap verdi.

KAHRAMAN GİBİ KARŞILANMIŞTI

Doğu Perinçek 2005 yılında İsviçre'nin "Ermeni Soykırımı yalandır" demeyi suç sayan yasayı Lozan'da yaptığı bir konuşmayla çiğnemiş ve hakkında dava açılmıştı. İsviçre Mahkemesi'nde, 90 kilo belgeyle Ermeni Soykırımı'nın tarihsel ve emperyalist bir yalan olduğunu kanıtlayan Doğu Perinçek, buna rağmen 90 gün hapis cezası karşılığı 9 bin frank para cezası almıştı. İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, İsviçre Mahkemesi'nin açtığı dava sonucunda verilen cezayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AHM) götürmüştü.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de Perinçek'in "Ermeni Soykırımı uluslararası bir yalandır" açıklamasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olmadığına karar vermişti. Doğu Perinçek İsviçre'den dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda yüzlerce kişi tarafından karşılanmıştı.

FK(BB) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu Perinçek'in Ödülünü Almaya Eşi Şule Perinçek Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement