Donmak Üzere Olan Atmacalara, Jandarma Sahip Çıktı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Donmak Üzere Olan Atmacalara, Jandarma Sahip Çıktı

Donmak Üzere Olan Atmacalara, Jandarma Sahip Çıktı
01.01.2013 12:50

Van'ın Muradiye ilçesinde donmak üzereyken jandarma tarafından bulunan iki atmaca, karakola götürülerek donmaktan kurtarıldı.

Van'ın Muradiye ilçesinde donmak üzereyken jandarma tarafından bulunan iki atmaca, karakola götürülerek donmaktan kurtarıldı.

İlçeye 12 kilometre uzaklıktaki Gönderme köyü kırsalında önceki gün tarama faaliyeti yürüten İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler, eksi 16 derece soğukta, dağlık alanda donmak üzere olan iki atmaca buldu.

Askerler tarafından Gönderme Jandarma Karakolu'na götürülen ve bakımları yapılan atmacalar, daha sonra veteriner hekimine teslim edildi.

Atmacaları teslim alan veteriner hekimi Kamil Baydaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, jandarmanın sadece insan hayatını kurtarmakla kalmadığını, aynı zamanda hayvanlara da aynı şefkati gösterdiğini söyledi.

Baydaş, "Jandarma atmacalara şefkatle sahip çıkmış ve onların soğuktan donmasına izin vermemiş. Bu duyarlı davranıştan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Atmacaların, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde bakımlarına devam edilecek" dedi.

Muhabir: Seracettin Seçkin/ Fahrettin Gök/ Berin Arslan Çetin

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Donmak Üzere Olan Atmacalara, Jandarma Sahip Çıktı - Son Dakika


Advertisement