DP Lideri Zeybek: Başbakan, Sen PKK'yı Azdırmıyorsan, Adamlarını Niye Savcıya Göndermedin? - Son Dakika
Güncel

DP Lideri Zeybek: Başbakan, Sen PKK'yı Azdırmıyorsan, Adamlarını Niye Savcıya Göndermedin?

DP Lideri Zeybek: Başbakan, Sen PKK\'yı Azdırmıyorsan, Adamlarını Niye Savcıya Göndermedin?

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, KCK soruşturmasındaki MİT sorununa değinerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

26.02.2012 20:02  Güncelleme: 06:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, KCK soruşturmasındaki MİT sorununa değinerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Zebyek, "Kendi tayin ettiğiniz savcılardan neden korktunuz? Eğer ortada suç yoksa, siz PKK'yı azdırmıyorsanız, niye gitmediniz? Sayın Başbakan, sen PKK'yı azdırmıyorsan, niye adamlarını savcılara göndermiyorsun, neden?" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Zeybek, iktidar partisinin islam dinine verdiği zararın son derece tehlikeli olduğunu söyledi. İslam tarihinde halife Yezid'in, halife ilan edildikten sonra kendisine biat etmeyenleri camiye almadığını söyledi. Halife Yezid'in, Mekke ve Medine'yi yakıp, yıktığını belirten Zeybek, şunları söyledi:

"Hz. peygamberin torunu Hz. Hüseyin'in başını kestirdi. Sonra saraya getirip, kesik başa tekme attı. Bu adama, müslüman dermisiniz ' Peki ne ilgisi var diyeceksiniz ' Irak'ta öteden beri gelen paralı askerler, Vietnam'da savaşmaktan başka birşey yapmaz denilen askerler, Irak müslümanlarını öldürürken, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, kendisini herkesten çok müslüman sanan ve dindar gecinen Recep Tayyip Erdoğan ne yaptı biliyormusunuz? 'Amerikan askerlerinin, sağ salim bir an önce evlerine dönmesi için dua ediyorum'dedi. Ben o zaman dedim ki, bu müslümanlık, Yezdit müslümanlığıdır"

Dış politikayı da eleştiren Zeybek, bütün komşularla düşman olunduğunu, Suriye ve İran ile de savaşma noktasına gelindiğini söyledi.

KCK- MİT SORUŞTURMASI

Korkusu olmayanların gidip savcılığa ifade vereceğini belirten Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'angut' diye hitap ettikten sonra savcıların ifadeye çağırdığını, gidip ifadesini verdikten sonra savcılık tarafından takipsizlik kararı verildiğini hatırlattı.

Zebyek, şunları söyledi:

"Mit müsteşarı ile eski MİT müsteşarı ve mensupları eğer kendilerini güveniyorsa, ortada suç teşkil edecek birşey yoksa, gidecekler ifadeleri vereceklar. Savcılarda teşekkür ederim deyip, gidin der. Bunlar neden korktular ' Başbakan niye korktu' Niye onları göndermedi'Niye bir gecede yasa çıkartıp, onları kurtardı. Neden? Kendi tayin ettiğiniz savcılardan neden korktunuz? Eğer ortada suç yoksa, siz PKK'yı azdırmıyorsanız, niye gitmediniz ' Sayın Başbakan, sen PKK'yı azdırmıyorsan, niye adamlarını savcılara göndermiyorsun' Neden? Hangi akıl ve idrak sahibi, bu sorunun cevabını verecek. Cevapsız kalan bu sorunun cevabı bile, bu iktidarın gitmesi için sebeptir. Ekonomi batırıldı. Dış diploması tam fiyasko halinde, bunlara rağmen hala kendilerine öğüyorlar."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DP Lideri Zeybek: Başbakan, Sen PKK'yı Azdırmıyorsan, Adamlarını Niye Savcıya Göndermedin? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement