DSP'den İstifa Eden Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova: "Görev Yaptığım İnsanların Çıkar Üzerinden Faaliyet Yürüttüğünü Söylemekten Üzüntü... - Son Dakika
Güncel

DSP'den İstifa Eden Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova: "Görev Yaptığım İnsanların Çıkar Üzerinden Faaliyet Yürüttüğünü Söylemekten Üzüntü...

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini açıklamasının ardından partisinden istifa eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, “DSP’nin Erdoğan’ı destekleme kararı almasında bir kişisel çıkar mı var” sorusuna “Geçmiş dönemde birlikte görev yaptığım insanların çıkar üzerinden böyle bir faaliyet yürüttüğünü söylemekten de kendimi imtina ederim, çok üzüntü duyarım. Ama vaziyetin gösterdiği ne yazık ki bu. Manzara bunu gösteriyor” yanıtını verdi.

08.04.2023 00:21  Güncelleme: 00:27

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıklamasının ardından partisinden istifa eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, "DSP'nin Erdoğan'ı destekleme kararı almasında bir kişisel çıkar mı var" sorusuna "Geçmiş dönemde birlikte görev yaptığım insanların çıkar üzerinden böyle bir faaliyet yürüttüğünü söylemekten de kendimi imtina ederim, çok üzüntü duyarım. Ama vaziyetin gösterdiği ne yazık ki bu. Manzara bunu gösteriyor" yanıtını verdi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıklamasının ardından partisinden istifa eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, bugün KRT TV'de İnan Demirel ile Asıl Mesele programına konuk oldu.

İnan Demirel'in "DSP'nin Erdoğan'ı destekleme kararı almasında bir kişisel çıkar mı var" sorusuna Tambova şu yanıtı verdi:

"BİRLİKTE GÖREV YAPTIĞIM İNSANLARIN ÇIKAR ÜZERİNDEN BÖYLE BİR FAALİYET YÜRÜTTÜĞÜNÜ SÖYLEMEKTEN DE KENDİMİ İMTİNA EDERİM. AMA MANZARA BUNU GÖSTERİYOR"

"Daha güzel haberlerle DSP'nin anılmasını ve burada başka mevzuları konuşuyor olmayı isterdim ve geçmiş dönemde birlikte görev yaptığım insanların çıkar üzerinden böyle bir faaliyet yürüttüğünü söylemekten de kendimi imtina ederim, çok üzüntü duyarım. Ama vaziyetin gösterdiği ne yazık ki bu, Manzara bunu gösteriyor. Biz geçmiş dönemde bu anayasa değişikliği sürecinde, referandum sürecinde hep muhalefetten yana tavır almış ve o konuda çalışmalar yapmış birisiyiz. Nihayetinde 2018 seçimlerinde, seçimlere katılamadığımız için Millet İttifakı'nı ve cumhurbaşkanı adayını desteklemiştik. O günden bugüne esasında baktığınız zaman iktidar ve muhalefet cenahında değişen bir şey yok. İktidar yine bildiğini okumakta. Hatta daha olumsuz yere evrilmiş durumda. Bu arada Millet İttifakı'nın yol kazaları olmamış mıdır? Olmuştur. Onları da zaman zaman eleştirmişizdir. Bunlardan bize göre rahatsız edici olanı, Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olarak ilan edildikten sonra belki de ilk ziyaret etmesi gereken partilerden biri olan DSP'yi, Ecevit'in mirası olan DSP'yi ziyaret etmemesi ya da bu cenaha yeterince ilgi göstermemesi hem kendisini seçilme yönünden belki zora düşürecek hem de bir taraftan iktidarın CHP'yi marjinal partilerle özdeş gösterme çabasına da hizmet etmiş olacağı yönünde dostane eleştirilerimiz de var. Bu, Cumhur İttifakı'na teveccüh göstereceğimiz ya da oraya meyledeceğimiz anlamına gelmezdi.

"KADIN HAKLARINA ÖZELLİKLE HASSASİYET GÖSTEREN KİŞİ VE TEMSİLCİLERİZ"

Benimle aynı düşüncede olan arkadaşlarım uzun süredir partide bu görüşün, DSP ilkeleri ile bağdaşmayacağını, Ecevit'in mirasına ters düşeceğini, onu bırakın kişisel olarak biz Atatürk ilkelerine, çağdaş medeniyete ve demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanmış, kadın haklarına özellikle hassasiyet gösteren kişi ve temsilcileriz. Temsil ettiğimiz parti de böyle bir parti. Dolayısıyla biz kişisel görüşümüzü parti kimliğimiz ile muhafaza ederek parti içinde gerekli uyarıları yaptık. Ama nihayetinde Sayın Genel Başkan bu konuda ne kadar kararlı olduğunu bugün bizlere de göstermiş oldu."

NE OLMUŞTU?

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bugün DSP Genel Merkezi'ni ziyaret etmişti. Yıldırım, "Bu seçimde beraber yürüme teklifini yaptık" demişti.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, bu ziyaretin ardından 14 mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıkladı. Bu gelişmeler üzerine DSP Genel Başkan Yardımcıları Onur İste, Dilara Tambova ve Selçuk Karakülçe, sosyal medya hesaplarında partiden istifa ettiklerini açıkladı.

DSP\'den İstifa Eden Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova: "Görev Yaptığım İnsanların Çıkar Üzerinden Faaliyet Yürüttüğünü Söylemekten Üzüntü...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel DSP'den İstifa Eden Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova: 'Görev Yaptığım İnsanların Çıkar Üzerinden Faaliyet Yürüttüğünü Söylemekten Üzüntü... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement