Duayenler "Futbol'da Rekabet"İ Anlattı - Son Dakika
Güncel

Duayenler "Futbol'da Rekabet"İ Anlattı

Duayenler "Futbol\'da Rekabet"İ Anlattı

AYD V. AVM Yatırımları Konferansı'nda Spor Dünyasının Duayenleri Selahattin Beyazıt, Ali Şen ve Özkan Sümer "Futbol'da Rekabet" i değerlendirdiler

09.03.2013 11:05

AYD Başkanı Hulusi Belgü ve Yönetim Kurulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen AYD V. AVM Yatırımları Konferansı'nın finali "Futbolda Rekabet" paneli ile yapıldı. Organize perakendenin dinamosu olan AVM sektörünün yerli yabancı en büyük oyuncularını buluşturan ve Konferans'ın finalinde; spor ve futbol dünyasına ve fairplay'e büyük katkıları olan Selahattin Beyazıt, Ali Şen ve Özkan Sümer bir araya geldi.

Multi Development Türkiye'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen AYD V. AVM Yatırımları Konferansı'nın son oturumunda spor ve futbol dünyasına imzasını atan duayenler Fairplay, Kurumlaşma ve Rekabet konularında deneyimlerini aktardılar. Panelin moderatörlüğünü Radyo Spor Genel Yayın Yönetmeni ve Fotomaç yazarı Barış Ertül yaptı.

Rekabetin aydınlık ve karanlık yüzünü ele alan Başkanlar şu görüşleri dile getirdi:

Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Selahattin Beyazıt; Fairplay'den bahsederek " Başkanlar ve yöneticiler eskiden birbirini çok iyi tanırdı. Ailece görüşülürdü. Rekabetimiz tabii ki vardı ama bizim ilişkilerimiz kardeşliğin ötesinde idi. Muhakkak Fairplay Kupası konulmalı, bu teşvik edilmeli, taraftar ve medya bunu desteklemeli, yoksa bu hiddet ve şiddetin önü alınamaz" dedi.

Trabzonspor eski Başkanı ve Teknik Direktörü Özkan Sümer; "Rekabetin pozisyon alınmadığı yerde ürettiği enerji şiddete dayalıdır. Bu tür bir rekabet sonucunda hiddet ve şiddet çıkar. Bir kulübün sermayesi bilgidir, deneyimdir, taraftardır. Taraftarın üretken ve sadık olması gerekir. Ölmeye ölmeye geldik diyen bir taraftar neyin ölmesine gelmiştir, burada şiddete dönük duyarlılık var. Kulüpler taraftarlardan oluşur. Kulüplere paralel taraftar derneklerinin oluşturulması niye? Taraftar bir kimliktir. Futbol öyle bir noktaya geldi ki sadece sonuç üretme iddiasıyla battıkça batıyor. Kalite düşüyor" dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Ali Şen; "Hulusi kardeşimi bu paneli düzenlediği için kutluyorum. Bizim zamanımızda bu AVM'ler bir rüyaydı. Ne zaman bu tesisler Türkiye'de olacak diye düşünürdük, işte şimdi var. Bizim AVM'ler sınıfta kalmaz. Dünyadakilerle birebir yarışır. İçinde satılan ürünler ve fiyatlar hemen hemen aynı ama fark yöneticilerin yaratacağı eğlence, etkinlik ve mimarilerde olacaktır. Rekabet esas sporun içindedir. Herkes birbiriyle de kendisiyle de yarışır. En fazla rekabet futbolda vardır. GS ve FB arasındaki rekabetin bir eşi Türkiye'de yok. Dünyada var ama, din ayrılığı, siyasi görüş ve etnik kimlik gibi sebeplere dayanıyor. Peki nasıl oluyor da Türk futbolundaki rekabet dünyada ilk beşe giriyor. Bunun sebebi kulüplerin tarihinde yatıyor. Türkiye de her şeye rağmen holigami diğer ülkelere göre daha az. Kulüplerimizin mali yapılarını, gelir giderlerini iyi dengelemeleri gerekir. Adalet eksikliği her yerde olabilir. Türk futbolunda haksız rekabet var. Anadolu kulüpleri ile büyük kulüpler arasındaki fark ne kadar açılırsa haksız rekabet de o kadar artar. Bugünkü yöneticiler daha genç ve imkanları çok daha fazla. Tekrar söylüyorum kulüplerin mali durumlarını karanlık görüyorum düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

AYD Bilardo Turnuvası şampiyonuna kupası verildi…

Panel sonrasında AYD Bilardo Turnuvası'nı kazanan Carousel Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nden Yaşar Cezayirli'ye AYD Kupası verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Duayenler 'Futbol'da Rekabet'İ Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement