Düşen Helikopterde Ölen Ateş Savaşçısı İçin İzmir'de Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Düşen Helikopterde Ölen Ateş Savaşçısı İçin İzmir'de Tören Düzenlendi

Düşen Helikopterde Ölen Ateş Savaşçısı İçin İzmir\'de Tören Düzenlendi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale için havalandıktan sonra düşen yangın söndürme helikopterinde hayatını kaybeden Orman Muhafız Memuru Orhan Çelik, İzmir'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

11.08.2012 16:08

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale için havalandıktan sonra düşen yangın söndürme helikopterinde hayatını kaybeden Orman Muhafız Memuru Orhan Çelik, İzmir'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Muğla Köyceğiz'de çıkan orman yangınına müdahale amaçlı Fethiye'den havalandıktan sonra düşen yangın söndürme helikopterinde bulunan 5 kişiden Orman Muhafız Memuru Orhan Çelik'in cenazesi, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından memleketi Manisa'ya gönderildi. Törene Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Muğla Valisi Fatih Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Şahin ile Çelik'in ailesi ve çok sayıda mesai arkadaşı katıldı. Gözyaşları içinde ağabeyinin tabutuna sarılarak kendisi ile konuşmak istediğini belirten kız kardeşi Hilal Çelik, "Bırakın abimle konuşacağım. Abicim kurban olurum sana. Sen bütün hayvanların suyunu verdin, toprağını korudun, ağacını sevdin" dedi. Ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenen anne Emine ve baba Aydın Çelik de, gözyaşları içinde oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarıldı. Aile, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Törende konuşan Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, orman yangınlarında 101'inci şehidi uğurladıklarını belirterek, çoğu yangına şüpheli yaklaştıklarını ifade etti. Kurtulmuşlu,

"Orman yangınları ile mücadeleyi vatan savunması olarak görüyoruz. Ormansız yurt vatan değildir. Ormanlar yaşam destek ünitemizdir. Yaşam destek ünitelerine ya kasti vatan hainleri saldırır ya da gafil ve cehalet içindedir" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise, özellikle yaz aylarında en büyük sıkıntılarının İzmir ve Ege Bölgesi için orman yangınları olduğunu belirterek, bu yıl 77 ayrı orman yangınında yaklaşık 200 hektarlık alanın zarar gördüğünü açıkladı. Vali Kıraç, yangınların manevi boyutunun da anlaşılması gerektiğini ifade ederek, "Bu yangınları sadece ağaçların yanması olarak görmüyoruz. Allah'ın yarattığı tüm canlılara karşı yapılan zarar ve ziyandır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çelik'in tabutu cenaze aracına konuldu. Çelik'in cenazesinin Manisa Kuşlubahçe Mahallesi Hicret Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Kıtlık Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Düşen Helikopterde Ölen Ateş Savaşçısı İçin İzmir'de Tören Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement