Edirne'de son yağışlar bölge çiftçisini sevindirdi - Son Dakika
Güncel

Edirne'de son yağışlar bölge çiftçisini sevindirdi

Edirne'de son yağışlar bölge çiftçisini sevindirdi Nehirlerde kum adacıkları ortadan kalktı, nehir debileri arttı Edirne'de, bölgesel alınan yağışlarla birlikte Meriç ve Tunca Nehirleri'nin su debileri seviyeleri mevsim normallerine yaklaştı.

06.01.2021 10:53  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de son yağışlar bölge çiftçisini sevindirdi

Nehirlerde kum adacıkları ortadan kalktı, nehir debileri arttı

EDİRNE - Edirne'de, bölgesel alınan yağışlarla birlikte Meriç ve Tunca Nehirleri'nin su debileri seviyeleri mevsim normallerine yaklaştı. Kurak geçen süreçte alınan son yağışlar, bölge çiftçisini de sevindirdi.

Edirne'de hemen hemen her yıl kış aylarında sel ve su taşkınlarının yaşandığı Meriç ve Tunca nehirlerinde son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle su debisi seviyeleri dip seviyelere kadar düştü. Bölgede ve Bulgaristan'da alınan son yağışlarla beraber nehir debilerinde yaşanan artış ile oluşan kum adacıkları ortadan kalktı. Kurak geçen süreçte alınan son yağışlar, bölge çiftçisini de sevindirdi.

DSİ'nin Kirişhane ölçüm istasyonundaki verilere göre Meriç Nehri su debisi 239 metreküp saniye, Suakacağı ölçüm istasyonundaki verilere göre Tunca Nehri su debisi ise 9 metreküp saniye olarak ölçüldü.

Edirne\'de son yağışlar bölge çiftçisini sevindirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne'de son yağışlar bölge çiftçisini sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement