Edirne - Küçük Barış´In Büyük Yükü... - Son Dakika
Güncel

Edirne - Küçük Barış´In Büyük Yükü...

Edirne - Küçük Barış´In Büyük Yükü...

Baba Cezaevinde, Anne Evi Terk Etti

27.07.2010 13:05

BABA CEZAEVİNDE, ANNE EVİ TERK ETTİ

Babaannesi ve 3 kardeşi ile birlikte bir gecekondu da yaşamaya çalışan 9 yaşındaki Barış, sokaklardan ve çöpten topladığı hurdaları satarak evine ekmek getiriyor

EDİRNE'de ilköğretim 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Barış Özdemir, sokaklardan ve çöpten topladığı hurdaları satarak evine ekmek almaya çalışıyor. Babası cezaevinde olan ve annesi evi terk ederek kayıplara karışan minik Barış, babaannesi ve 3 kardeşi ile birlikte bir gecekondu da yaşamaya çalışıyor.

Babası Osman Özdemir'in adam öldürme suçundan 5 yıl önce cezaevine girmesi, anneleri Derya Özdemir'in ise 2 yıl önce evi terk etmesi üzerine Barış Özdemir, Kirişhane Mahallesi'nde tuvaleti dışarıda olan ve banyosu olmayan gecekondu evde kardeşleri 5 yaşındaki Dilek, 7 yaşındaki Ali, 8 yaşındaki Nazar ve 70 yaşındaki babaannesi Gülzade ile yaşam mücadelesi veriyor. Kadri Paşa İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi olan Barış Özdemir, yaz tatili nedeniyle yırtık kıyafeti ve ayağına giydiği terlikleri ile sokak sokak gezerek çöplerden topladığı hurda parçalarını satarak evine ekmek almaya çalışıyor.

Fakir oldukları ve eve ekmek almak için hurda topladığını belirten Barış Özdemir, okumak istediğini polis, asker yada doktor olmak istediğini söyledi. Babaanne Gülzade Özdemir ise, "Maddi durumumuz hiç iyi değil. Barış okulu olmadığı zamanlarda hurda topluyor ve sattığı hurdanın parası ile ekmek alıyor. Bende hasta olduğum için çalışamıyorum. Yardım bekliyoruz."dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne - Küçük Barış´In Büyük Yükü... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement