Edirne Valisi Özdemir, Fetö Davasında Tanık Olarak Dinlenecek - Son Dakika
Güncel

Edirne Valisi Özdemir, Fetö Davasında Tanık Olarak Dinlenecek

Edirne Valisi Özdemir, Fetö Davasında Tanık Olarak Dinlenecek

EDİRNE'de 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde rol aldıkları gerekçesiyle aralarında ordudan ihraç edilen 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

19.07.2017 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE'de 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde rol aldıkları gerekçesiyle aralarında ordudan ihraç edilen 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan itirafçı ve son KHK ile ordudan ihraç edilen Üsteğmen Oğuzhan Çevik'in tahliyesine, Edirne Valisi Günay Özdemir ile emekli olan 5'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan'ın tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Edirne'de 15 Temmuz darbe girişiminde rol aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan ve aralarında ordudan ihraç edilen 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 askerin yargılanmasına Edirne 2'nci Ağır Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Hidayet Arı'nın yanı sıra Bülent Yılancı, Ali Soylu, Ramazan Altun, Ekrem Tekinaslan, Oğuzhan Çevik ile Kocaeli Cezaevi'nden SEGBİS ile bağlanan İsmet Sezgin, Kağan Kaya, tutuksuz sanıkların bir kısmı katıldı. Mahkemede tüm sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından mahkeme savcısı Aslan Barlık, tutuklu yargılanan ve itirafçı olan Üsteğmen Oğuzhan Çevik'in etkin pişmanlık yasasından faydalandığını belirterek yurtdışı yasağı verilerek tahliyesini talep etti. Savcı Barlık, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devam etmesini istedi.

VALİ ÖZDEMİR TANIK OLACAK

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Oğuzhan Çevik'in yurtdışı yasağı konularak tahliyesine, Edirne Valisi Günay Özdemir'in 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananlara ilişkin tanık olarak dinlenmesine, emekli olan 5'nci Kolordu Komutanı Alpaslan Erdoğan'ın da video konferans sistemi (SEGBİS) ile mahkemeye bağlanarak tanık ifadesi vermesine karar verdi. Heyet ayrıca, darbe girişimi gecesi kurulan 'Yurtta Sulh Konseyi' Whatsapp grup konuşmalarının sanıklar tarafından okunup, okunmadığının tespiti varsa belirlenmesi ve 15-16-17 Temmuz günlerine ilişkin HTS (Historical Traffic Search) telefon kayıtlarının çıkarılmasına karar verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbaksan Ahmet Davutoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, avukatları aracılığı ile mahkemeye gönderdikleri dilekçede sanıklardan şikayetçi olduklarını ifade ederek, davaya katılma talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu ve Görmez'in katılma taleplerinin kabul ederek, duruşmayı erteledi.

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Valisi Özdemir, Fetö Davasında Tanık Olarak Dinlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement