Ege'nin İncisi İzmir Cumhuriyet'in Yansımaları adlı fotoğraf sergisi açıldı - Son Dakika
Güncel

Ege'nin İncisi İzmir Cumhuriyet'in Yansımaları adlı fotoğraf sergisi açıldı

Ege\'nin İncisi İzmir Cumhuriyet\'in Yansımaları adlı fotoğraf sergisi açıldı

İzmir'in 100 yıllık cumhuriyet tarihine ışık tutan 'Ege'nin İncisi İzmir Cumhuriyet'in Yansımaları' adlı fotoğraf sergisi, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu. Sergi, İzmir'in tarihini, kültürünü ve cumhuriyet dönemi boyunca yaşadığı değişimleri fotoğraf kareleriyle gözler önüne seriyor. Sergi, 30 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilir.

17.04.2024 12:18

İzmir'in 100 yıllık cumhuriyet tarihine ışık tutan " Ege'nin İncisi İzmir Cumhuriyet'in Yansımaları" adlı fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluştu.

Ege Üniversitesinden (EÜ) yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ve EÜ işbirliğinde düzenlenen sergi, Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde açıldı.

Açılışta konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan serginin İzmir'in tarihini, kültürünü ve cumhuriyet dönemi boyunca yaşadığı değişimleri fotoğraf kareleriyle gözler önüne serdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Tasnif ve Araştırma Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Şahin, serginin İzmir'in köklü tarihine ayna tuttuğunu kaydetti.

İzmir'le ilgili sahip oldukları arşivden bir seçki oluşturduklarını belirten Şahin, "Ziyaretçilerimiz İzmir tarihine ait daha çok bilgi ve belgeye, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı web sitesini ziyaret ederek, zengin arşivimize kolayca ulaşabilirler." ifadelerini kullandı.

Sergi, 30 Nisan tarihine kadar açık olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ege'nin İncisi İzmir Cumhuriyet'in Yansımaları adlı fotoğraf sergisi açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement