Ek 6 Marmara'da Deprem - Son Dakika
Güncel

Ek 6 Marmara'da Deprem

Ek 6 Marmara\'da Deprem

Merkez üssü Tekirdağ açıkları olan 5. 2 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedildi.

25.07.2011 23:51

Merkez üssü Tekirdağ açıkları olan 5. 2 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedildi.

Haber - Kamera: Ozan URAL - Hasan YILDIRIM - Çağatay KENARLI - Ramazan ALMAÇAYIR - Özgür ARSLAN/ İstanbul DHA

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 20. 57'de meydana gelen 5. 2 büyüklüğündeki depremin merkez üssü, Marmara Denizi olarak belirlendi. İstanbul'da da hissedilen deprem vatandaşları sokağa döktü.

Vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Bazı vatandaşlar ise deprem olduğundan habersizdi. Birçok kişi ise depremi yakınlarına telefonla haber verdi. Beyoğlu Yahya Kahya Mahallesi sakinlerinin çoğu da deprem haberini televizyondan öğrenip kendilerini sokağa attı.

Naci Koçan isimli vatandaş, "Evdeydim, bina çok sallandı. Hemen alt kata indim. Daha sonrada sokağa çıktım. Şimdi sokakta bekliyorum" dedi. Ömer Avcı "Ben koltukta oturuyordum. Koltuk lıkır lıkır sallandı. Eşim de Silivri'de yazlıkta. Depremi hissetmişler ve korkmuşlar. Bende şimdi onu almaya gidiyorum" diye konuştu. Hülya Çınar "Depremden hiç haberim yoktu. Şimdi annem telefon açtı o söyledi. Şimdi koştura koştura eve gidiyorum. İşten yeni geliyorum. Otobüste olduğum için depremi hissetmedim" dedi.

Bazı vatandaşlar ise depremi bilgisayardan öğrendi. Rıdvan Çelik, "Ben bilgisayarda dolaşıyordum. Birden bir ses hissettim. Babam sordu ne oluyor dedi? Bende deprem oluyor dedim ve sokağa çıktık" dedi.

DEPREM ATATÜRK HAVALİMANI'NDA DA HİSSEDİLDİ

Atatürk Havalimanı'nda Antalya'ya gitmek için bekleyen yolcu Cemre Sevim, 'Deprem olunca ilk önce anlayamadım. Biran duraksadım ve şaşırdım, oturdum sakinleşmeye çalıştım. Bağırmaya ve kaçışmaya çalışanlar olmadı" dedi.

Havalimanında bir cafe'de çalışan personel ise basın mensuplarının, Marmara denizi açıklarında 5. 2 büyüklüğünde bir deprem meyda geldi. Hissetiniz mi sorusu karşısında, "Ciddimisiniz, ne zaman ne kadar önce oldu. Ben hiç hissetmedim havalimanında, 5. 2'de düşük bir şiddet aslında" diye konuştu.

Pasaport kontuarlarında görevli Naci Alan isimli polis memuru ise, deprem olduğu sırada pasaport gişesinde çalıştığını belirterek, 'İlk başta şiddetli bir şekilde hissettim. Uçak iniş ve kalkışlarında bazen bir sarsıntı oluyor ama bu sefer ki ondan çok daha fazlaydı. Ama korkan, kaçan olduğunu görmedim" dedi.

Hediyelik eşya satışında çalışmakta olan Sibel Gündü isimli bayan personel ise, deprem dolayısıyla uzun süredir titrediğini belirterek, 'Çok kötüydü çok korktum. Kimsenin kaçtığını göremedim. Sadece kendimi düşünüyordum. Uzun bir süre titredim korkudan" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ek 6 Marmara'da Deprem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement