İstanbul mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, lüks otomobillerin noter satışı yapıldıktan sonra sahiplerine paralarını ödemeyerek dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik operasyon düzenledi. İstanbul ve Kocaeli'de eşzamanlı yapılan operasyonlarda şebeke lideri olduğu iddia edilen Hanefi Y.'nin de aralarında bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı.
ARACI NOTERDEN ALDIKTAN SONRA PARA ÖDEMİYORLAR
Emniyet kaynakları, şebekenin araçlarını satmak için internette ilan veren kişileri işlettikleri galerilerine çağırdıktan sonra güvenlerini kazanarak araçların satışını özellikle akşam saatlerinde noterlerde resmi bir şekilde yaptırdığını belirtti. Şebeke üyelerinin noter satışından sonra vatandaşların parasını banka havalesi ile yapılacağını söyleyerek bankaların havale ekranlarını mağdurlara gösterdikleri ancak havale yapmadıkları ifade edildi.
PARASINI İSTEYENE; YA SENET, YA ÖLÜM TEHTİDİ
Polis, şebekenin nakit para konusunda ısrarcı olan mağdurlara senet vererek geçiştirdiğini ya da mağdurları ölümle tehdit ederek olayın peşini bırakmalarını istediklerini öne sürdü. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › Ek Bilgilerle) - İstanbul'da Lüks Otomobil Dolandırıcılığı: 20 Gözaltı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.