Cemevi'nde Suriyelilere Saldırı İddiası - Son Dakika
Güncel

Cemevi'nde Suriyelilere Saldırı İddiası

Cemevi\'nde Suriyelilere Saldırı İddiası

Sultangazi'de Pirsultan Abdal Cemevi'ne yapılan saldırıyla ilgili Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, basın açıklaması yaptı.

07.09.2013 16:17  Güncelleme: 16:57

Demir, "Kamplardan ölüm korkusuyla kaçan Suriyeli Alevi kardeşlerimiz İstanbul'a gelerek parklarda yaşamaya çalışıyor. Devlet 3 bine yakın bu canlarımızı görmüyor. Bu saldırının asıl amacı Alevilerin, Suriyeli Alevi misafirlere yapmaya çalıştıkları yardımı engellemeye yöneliktir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Suriye Dış Politikasının, yanlış ve tek yönlü tutumunun bir yansımasıdır." dedi.

Sultangazi'de, Pirsultan Abdal Cemevi'ne gelen CHP Tunceli Hüseyin Aygün ise, "Bu olayın hükümetin Suriye politikalarının bir ürünü olduğunu Alevi dernekleri ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın şurekasın izlediği etnikçi mezhepçi politika neticede Türkiye'ye de yangını sıçratabilir. Dün gece bu mahallede olan saldırıda AKP'nin izlediği mezhepçi, ötekileştiren nefret uyandıran politikalarının devamıdır. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Alevilerin muhatabı hükümettir. Bir cemaatle cemevi, cami projesi yapmaları gerekmiyor. Amerika'da yaşayan bir cemaat şefinin emriyle aleviler bir cemaatle muhatap olup cemevi yapmak zorunda değildir. Aleviler vergi ödüyorlar. Sınırları belirsiz bir cemaatin, ne olduğu belirsiz bir cemaatin muhatabı değildir. Alevilerin meşru muhatabı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Cemevlerini de sadece bu devletten isterler. Bu projeye ortak olanları buradan uyarıyoruz. Bu projeden bir an önce vazgeçsinler." dedi.

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi'ne yönelik silahlı saldırı girişiminde bulundukları ileri sürülen 2 kişi, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen 2 şüphelinin sorgusuna başladı. Olayda kullanılan silahlara henüz ulaşılamadığı ve esnaf oldukları belirtildi. Cemevinin güvenlik kamera görüntüleri saldırıyı saniye saniye kaybetmişti. Polis, soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor.

YÜKSEK SESLİ MÜZİK TARTIŞMASINDAN ÇIKTI İDDİASI

Öte yandan emniyet yetkilileri kavganın yüksek sesli müzik dinlemekten çıktığını belirterek, yakalanan iki zanlının yüksek sesle müzik dinleyerek otomobilleri ile Cemevi önünden birkaç kez geçtiğini, yapılan uyarılardan sonra Cemevi bekçisinin de karıştığı bir kavganın çıktığını öne sürdüler.Yakalanan zanlıların da aynı semtten olduğu belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cemevi'nde Suriyelilere Saldırı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement