Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Kktc?de - Son Dakika
Güncel

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Kktc?de

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Kktc?de

Dha DIŞ HABER- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci KKTC'deAli RUhluel Lefkoşa, 10 Haziran (DHA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun? un davetlisi olarak günübirlik ziyaret için bugün KKTC'ye gitti.

10.06.2016 20:58

Dha DIŞ HABER- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci KKTC'de

Ali RUhluel Lefkoşa, 10 Haziran (DHA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun? un davetlisi olarak günübirlik ziyaret için bugün KKTC'ye gitti. 40. KKTC Uluslararası Fuarı'nın açılışı için adaya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ilk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü. Zeybekci daha sonra KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüştü.

Zeybekci

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, görüşmede gerçekleştirdiği konuşmasında KKTC'nin Türkiye'nin gözünde yavru vatan olmadığını, vatanın bir parçası olduğunu kaydederek, İlk ziyaretimizi vatanıma yapalım diye konuşmuştuk. İki yıllık bakanlığımız döneminde gelememiştik. Şimdi ilk ziyaretimizi buraya yapıyoruz onun için gayet mutluyuz? dedi.

Sibel

KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ise, ilk ziyaretin KKTC'ye yapılıyor olmasının önemli olduğunu belirterek, Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ekonomi Bakanı olarak sayın bakanımız da yapacağınız istişareler ve gelişecek olan ticari işbirliğine ekonomimize geliştirmesi demek insanlarımızın mutluluğunun artması demek. Biz bu yönde her ne kadar mevcut durumumuzda bir takım siyasi çözümsüzlüğün getirdiği olumsuzluklar varsa da rekabet edebilir, kendi ayakları üzerinde duran yapı ile birçok olayın üstesinden geleceğimizi, ekonomik yönden ilerleyerek turizm odası olmamızın avantajlarını kullanarak iyi noktaya geleceğimize inanıyorum?.

Bakan Zeybekci daha sonra ise KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile görüştü.

Zeybekci, KKTC'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ise Zeybekci'yi KKTC'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zeybekci KKTC ile ekonomik iş birliğinde karşılıklı üretimin artırılmasında iş birliklerinin süreceğini kaydetti. KKTC'de Uluslararası Fuarı'nın açılışına katılacağını hatırlatarak Zeybekci, Türkiye'de de KKTC ürünlerinin tanıtımını yapacak bir fuar yapma düşünceleri olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 40. KKTC Uluslararası Fuarı'nın açılışına katılacak ve KKTC'den ayrılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Kktc?de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement