Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması

Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ''2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacağız'' dedi.

07.02.2014 18:22  Güncelleme: 14:12

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ''2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacağız, Avrupa'nın 3'üncü büyük ekonomisi olacağız. Milli gelirimizi, 2 trilyon doların, Gayri Safi Milli gelirimizi de 25 bin doların üzerine çıkaracağız. 500 milyar dolar ihracatımız olacak'' dedi.

Zeybekci, bir dizi programlara katılmak için geldiği Kütahya'da esnaf ziyaretinde bulundu. Daha sonra Zeybekci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kütahya Şubesi'nin açılış töreninde halka hitap ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve sevgilerini getirdiğini söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarının güçlü, yaygın ve kucaklayıcı olması durumunda Türkiye ekonomisi ve demokrasisinin de o kadar güçlü olacağını belirten Zeybekci, sivil toplum kuruluşlarının ülke ekonomisinin ve gücünün bir göstergesi olduğunu aktardı.

MÜSİAD'ın, Türkiye'nin hemen hemen yer yerinde temsil edildiğini dile getiren Zeybekci, Kütahya'yla MÜSİAD şube sayısının 72 olduğunu belirtti.

Zeybekci, gençliğinin ve lise yıllarının Kütahya'da geçtiğini buraya geldiğinde çocukluğunu hatırladığını dile getirdi.

''Buraya geldiğimizde çocuktuk, liseyi burada okuduk'' diyen Zeybekci, şöyle konuştu:

''Tam 12 Eylül 1980 günü diplomamızı aldık. Biz diplomayı aldık diye, darbe oldu bu memlekette. Böyle bir anısı da var buranın bizde. Cuma günüydü okulda hapis kaldık, çocukları okuldan dışarı çıkarmadılar. Bu darbeyi yaşadık biz. Allah o günleri bir daha göstermesin ve göstermeyecek inşallah, bir daha öyle bir şey olmayacak. Bu millet, o gibi çağ dışı şeylere layık değil. Onun için 'sivil toplum', 'demokrasi', 'milli irade' ve 'şeffaflık' diyoruz. Ne kadar çok kalkınır refahımız artarsa, o kadar çok dünya milletler topluluğunda temsilimiz artıyor. Kütahya'ya gelirken yol boyunca karşılaştığımız eserleri gördük. Türkiye işte böyle kalkınır. Buraya kadar muhteşem kalitede yollarda geldik. Dünyanın en yüksek standartlı yollarından. Hele o hızlı tren güzergahında, o dağların kalbini delip geçen sanki şöyle 'iğneyle kumaş deler gibi delip geçen' hızlı tren güzergahını gördükçe, ilk defa devletin gücünü hissettim. İlk defa milletin gücünü, ben böyle güçlü hissettim. Bu ülkenin bir evladı olmaktan da gurur duydum.''

Zeybekci, bundan sonra daha çok çalışıp, üretip, kalkınacaklarını bunu da MÜSİAD ve tüm iş dünyasının gayretleriyle yapacaklarını dile getirdi.

Herkesin yaptığı işin en güzelini, en iyisini ve en fazlasını yapması gerektiğini ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:

''2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacağız, Avrupa'nın 3'üncü büyük ekonomisi olacağız. Milli gelirimizi, 2 trilyon doların, Gayri Safi Milli gelirimizi de 25 bin doların üzerine çıkaracağız. 500 milyar dolar ihracatımız olacak. O refah seviyesine geldiğimiz zaman, bugün yaşadığımız hiçbir problem aklımızın kenarından bile geçmeyecek. ''

Törene, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kinay, Vural Kavuncu, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, AK Parti Belediye Başkan adayı Kamil Saraçoğlu ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ile diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement