El Kaide Operasyonu: 29 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

El Kaide Operasyonu: 29 Gözaltı

El Kaide Operasyonu: 29 Gözaltı

ADANA Merkezli 4 ilde 35 Adrese Yapılan Eş Zamanlı Operasyonda 29 Kişi Gözaltına Alındı.

16.07.2010 14:27

ADANA merkezli 4 ilde 35 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda yasadışı El Kaide örgütü üyesi oldukları öne sürülen 29 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte bir ruhsatsız tabanca, örgütsel dokümanlar, CD ve DVD'ler, bilgisayar ve hard disk ele geçti.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana'da kent merkezinde faaliyet gösterdikleri öne sürülen El Kaide üyelerine yönelik teknik takip başlattı. 2 ay süren teknik takibin ardından sabaha karşı saat 02.30 sıralarında Adana merkezli olmak üzere İstanbul, Antalya ve Çanakkale'de eş zamanlı operasyon yapıldı. Adana'da 29, Antalya ve İstanbul'da 2'şer, Çanakkale'de 1 olmak üzere toplam 35 ev ve işyerine yapılan baskında, toplam 29 kişi gözaltına alındı. Örgütle bağlantısı olan 2 kişi ise aranıyor.

Adana'da yapılan, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve asayiş ekiplerinin de destek verdiği operasyon, Emniyet Müdürü Salih Kesmez'in yönetiminde 400 polisin katılımıyla gerçekleşti. Yapılan aramada, bir ruhsatsız tabanca, örgütsel dokümanlar, çok sayıda CD ve DVD'ler ile bir bilgisayar ve hard disk de ele geçti. Sağlık kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve El Kaide üyesi oldukları iddia edilen zanlıların sorgusu sürüyor.

DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel El Kaide Operasyonu: 29 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement