Elazığ Belediye Başkanı, Yolsuzluk İddialarını Kabul Etmedi - Son Dakika
Güncel

Elazığ Belediye Başkanı, Yolsuzluk İddialarını Kabul Etmedi

Elazığ Belediye Başkanı, Yolsuzluk İddialarını Kabul Etmedi

Elazığ Belediyesi'nde 2005 ve 2010 yıllara arasındaki ihalelere fesat karıştırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında Elazığ Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Selmanoğlu'nun da bulunduğu 47 kişi, 3'üncü kez hakim karşısına çıktı.

17.07.2012 18:13

Elazığ Belediyesi'nde 2005 ve 2010 yıllara arasındaki ihalelere fesat karıştırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında Elazığ Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Selmanoğlu'nun da bulunduğu 47 kişi, 3'üncü kez hakim karşısına çıktı. Başkan Selmanoğlu, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Elazığ Belediyesi'nde 2005 ve 2010 yıllara arasında 'ihalelere fesat karıştırmak', 'zincirleme görevi kötüye kullanma' iddiasıyla haklarında 5 ile 12 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan, aralarında Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, AK Parti Elazığ eski Milletvekili Tahir Öztürk'ün kardeşleri Metin Öztürk, Suat Öztürk'ün de bulunduğu tutuksuz yargılanan 47 kişi bugün 3'üncü kez hakim karşısına çıktı.

İlk iki duruşmaya katılmayan ve belediyeyi 19 milyon lira zarara uğrattıkları iddia edilen sanıklardan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, bu duruşmada hazır bulunup, savunmasını yaptı. Mahkeme Başkanı Hakim İsmail Sezgin, aylık gelirini sorduğu Başkan Selmanoğlu, "10 bin lira" yanıtını verdi.

Mahkeme Başkanı Sezgin, "Başkanım bir sizin savunmanız kaldı 47 kişi arasında. 28 Aralık 2005 tarihindeki araç ve iş makinesi ihalesinde onay makamıymışsınız. İhaleyle ilgili hakkınızda fesat karıştırmadan dava açıldı. Neler söyleyeceksiniz?" dedi.

Başkan Selmanoğlu, "Sayın Başkanım, yüce makamınızı saygıyla selamlıyorum. Söz konusu ihalede onay makamı bendim evet. Fakat arkadaşlarımız ihaleyi gayet iyi, güzel ve düzgün yapmış ve bana getirmişler. Ben de imzaladım ve onayladım. Tek imzaladığım ihale de budur. Arkadaşlar yasalara uygun bir ihale yapmışlar. İddiaları asla ve asla kabul etmiyorum. Zaten ihaleler gerek valilik makamı, gerek Sayıştay, gerek İçişleri Bakanlığı tarafından denetleniyor. 2010 yılının 10'uncu ayındaki savunmam aynen geçerlidir ve suçlamaları asla kabul etmiyorum. Ben görevlerimi sonuna kadar yerine getirmişim ve yasalara uymuşum" dedi.

Başkan Selmanoğlu, Mahkeme Başkanı Sezgin'in, "Farklı birimlerdeki ihalelerin takdirini kim yapıyor? İdari Şartnameleri kim hazırlıyor? sorusuna ise "Komisyonlar yapıyor. Belediyenin farklı, birimlerinin çalışma süreleri farklı olduğu için, fiyatları komisyonlar belirliyor. Fiyatların farklı olması normaldir. İhale birim fiyatları da her birimin teknik ekipleri tarafından ayrı ayrı hazırlanıyor" karşılığını verdi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen ve yolsuzluk raporunu hazırlayan AK Partili Belediye Meclis üyeleri Murat Ünal ve Mehmet Tügen, yetkileri Başkan Selmanoğlu'nun kendilerine verdiği söyledi. Ünal ve Tügen, bu yetkiyi hakkıyla yerine getirerek raporu hazırlayıp gereğini yapması için Başkan Selmanoğlu'na verdiklerini, fakat gereken yapılmadığı için savcılığa intikal ettirdiklerini, sonuna kadar raporlarının arkasında olduklarını söyledi.

Elazığ Belediyesi yolsuzluk davası, mazeret göstermeyerek duruşmaya katılmayan Mehmet Selami Yaşar, Ender Köse ve İbrahim Çelik'in zorla mahkemeye getirilmesi için Emniyet Müdürlüğü'ne müzakere yazılmasına karar verilerek, duruşma 20 Eylül 2012 tarihine ertelendi. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ Belediye Başkanı, Yolsuzluk İddialarını Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement