Elazığ'da CHP Töreninde İstiklal Marşı Krizi - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da CHP Töreninde İstiklal Marşı Krizi

Elazığ\'da CHP Töreninde İstiklal Marşı Krizi

Elazığ'da CHP'lilerin partilerinin 88'inci kuruluş yıldönümünü kutlamaları sırasında Atatürk Anıtı'nda yapılan törende İstiklal Marşı okurnmayıp, saygı duruşunulda bulunulmaması partililer arasında tartışmaya neden oldu.

09.09.2011 14:54

Elazığ'da CHP'lilerin partilerinin 88'inci kuruluş yıldönümünü kutlamaları sırasında Atatürk Anıtı'nda yapılan törende İstiklal Marşı okurnmayıp, saygı duruşunulda bulunulmaması partililer arasında tartışmaya neden oldu.

CHP' Elazğ İl Örgütü, partinin 88'inci kuruluş yıldönümünü kutlama programı kapsamında Elazığ Valiliği bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. CHP Elazığ İl Başkan Yardımcısı Müslüm Er, 12 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan Mustafa Kemal Atiker ve yaklaşık 20 partili, il binasından valilik bahçesine yürüyerek geldi. Mustafa Kemal Atiker, Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı.

Konuşma öncesinde yine milletvekili adaylarından Hülya Ülkü, İstiklal Marşı okunup, saygı duruşunda bulunmadığını hatırlattı. Ancak, Müslüm Er, uyarıyı dikkate almadan basın açıklamasını okudu. Açıklamanını ardından partililer arasında İstiklal Marşı'nın okunmaması ve saygı duruşunda bulunulmaması nedeniyle tartışma oldu. Bir grup partili buradan ayrılırken, gazeteciler de parti binasına davet edildi.

Gazetecilerle birlikte parti binasına geçen CHP Elazığ Kadın Kolları Başkanı Hatice Kara, saygı duruşunda bulunulmaması ve İstiklal Marşı'nın okunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. İl Başkanı il dışında olduğu için tören için İl Başkan Yardımcısı Müslüm Er'in görevlendirildiğini belirten Hatice Kara, "Müslüm Er'in eksik organizasyon yapmasından kaynaklanan bir eksikliktir. Bu büyük eksiklik parti il örgütüne mal edilmemelidir. Şahsın kendini bağlar. Basın açıklamasından sonra İstiklal Marşı okunsun denildi. Fakat CHP İl Kadın Kolları Başkanı olarak örgütümle beraber protesto edip katılımı reddettik. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ten, Cumhuriyet Halk Partisi kurucularından, Elazığ CHP seçmeninden hatayı yapan şahıs adına, CHP Kadın Kolları Başkanı olarak örgütüm adına özür diliyorum" dedi.

(FOTOĞRAFLI - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da CHP Töreninde İstiklal Marşı Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement