Elektriği, Suyu Olmayan Edessa Konutları! - Son Dakika
Güncel

Elektriği, Suyu Olmayan Edessa Konutları!

Elektriği, Suyu Olmayan Edessa Konutları!

Şanlıurfa'da belediye işçilerine yönelik yapılan konutların elektriği ve suyu olmamasına rağmen işçilerden aylık 650 lira kesiliyor.

05.05.2015 12:45

Şanlıurfa'da 2014 şubat ayında anahtar teslimi yapılan Edassa Kent Konutlarının halen su ve elektriğinin olmadığı, önümüzdeki ay elektriği çekilecek olan konutlar için taşeron işçilerin aylığından 650 TL kesileceği öğrenildi

Eyyübiye Belediyesi Mayıs ayı birinci birleşim gündemiyle toplantı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğü Binasında bulunan salondaki toplantıya Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci başkanlık yaptı. Başkanlık makamından gelen tekliflerin okunmasıyla başlayan toplantı yazılı soru önergeleriyle devam etti. Eyyübiye Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Ali Kaya, Yusuf Aktaşoğlu, HedibeÖtünç, Dursun Şükrü Cengiz tarafından verilen önergede bundan önceki Şanlıurfa Belediyesi tarafından taşeron işçiler için yapılan Edassa Kent Konutlarının durumu meclise taşındı.

ÖNERGE: TEFECİLERİN ELİNE DÜŞTÜLER

Verilen önergede, "Bir önceki Urfa Belediyesi tarafından temizlik işçilerinin konut sahibi olmaları için yapılmış olan Edassa Konut sahiplerine konutlar 2014 şubat ayında teslim edilmelerine rağmen sadece boş daire, bina ve sistemi sorunları gibi kanalizasyon, içme suyu, park ve çevre düzenlemesinin yapılmamış olan bu sitenin hala eksiklikleri giderilmemiştir. 2014 Şubattan, 2015 Mayısına rağmen konutların taksiti için maaşlarını ipotek eden ve bir çok sosyal haktan mahrum olan bu insanların gelirleri her ay bankalardan kesilmektedir. Bu insanların birçok olumsuzluk yüzünden tefecilerin borç batağına düşmekte olduğu" belirtildi.

Yine verilen soru önergesinde yazılı şekilde cevaplanması için şu sorular sıralandı:" Edassa Kent Konutundaki yetkililer kimlerdir? Edessa Kent Konutlarındaki sorunlardan haberdar mısınız? Bilginiz varsa hangi iyileştirmeler yapılmakta? Bu sorunların ortadan kalkması için bu insanlarımız daha ne kadar bekleyecekler? 2014 Şubat ayından beri bu yana olan zaman zarfında insanların vermiş oldukları aidatların geri verilmesi gerekiyor mu? 650 gibi bir taksitin alınması taşeron çalışan bu işçilerimizin aldıkları maaş göz önüne alındığında bu rakamın çok yüksek olduğu ortaya çıkacaktır. Bu aidatlarda iyileştirme yapılamaz mı?"

EKİNCİ: BİR AY İÇİNDE ELEKTRİK BAĞLANACAK

Konutlarla ilgili Eyyübiye Belediyesi'nin üzerine düşenleri yaptığını ve hiçbir zaman 'bizim sorunumuz değildir' demediklerini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, göreve geldikten sonra konunun kendilerine iletildiğini kaydetti. Ekinci, "Edessa Kent Konutları, malumunuz kooperatifi kurulmuş. Kooperatif kurulduktan sonra da işçilere yönelik olarak sosyal konutlar yapılmış. Daha sonra ilgili kooperatif ciddi anlamda bu yapılarla ilgili borçlanmış. Borçlandığı için de alanı inşaat yapan firmaya devretmek zorunda kalmış. Biz göreve geldiğimizde bu sorun bize iletildi. Ve biz bu sorunu takip ettik. Öncelikle yolla ilgili çok hızlı bir şekilde ihaleye çıktık. Site içerisinde bize ait olan yol ihale edildi ve 4-5 öncesinde bitirdik. İkinci konu ŞUSKİ'yle ilgili bir durum vardı. Onu alan adam da iflas etmiş, başka bir firmaya verilmiş. Şu anda kanalizasyonlar bağlanıyor. Üçüncü husus DEDAŞ'la ilgili olan konu. Genel müdürle defehatla görüşüldü. En son geçici ruhsatla ilgili bir durum vardı. Biz geçici ruhsatı durdurduk. Hatta binayla ilgili başka bir işlem de yaptık. Ve yatırım programları içerisine aldılar. Bu ay içerisinde elektriklerini bağlayacaklar. Yeni bir ihale yapılmadan devam eden bir ihaleye bunu eklediler. Dolayısıyla taşeron işçilerle ilgili yapabileceğimiz sorumlusu biz olmadığımız halde şimdiye kadar yapacaklarımızı konusunda yeri geldikçe kamu otoritesini de kullanarak sorunların çözümü konusunda belli bir aşamaya gelindi. Önümüzdeki ay içinde inşallah elektrikleri bağlanmış olacak" diye konuştu.

'ORAYI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ'

Konutların çevre düzenlemesini hızla yapıp buraları cazibe merkezi haline getireceklerini belirten Ekinci, "Kalan kısımla ilgili malumunuz inşaatlar 2010'da bitti. Yine ilgili firmaların belediyemizle ortaklaşa ama bizim belediyemizin sadece satış üzerinden bir komisyon almaktadır. Çünkü tamamıyla borca karşılık başka bir firmaya devredilmiş. Böyle bir çalışma var. Oradaki alt bloğun da yapılması lazım. Hızlı bir şekilde çevre düzenlemesini yapıp ve biz orayı cazibe merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Ayrıca toplantıda Eyyübiye Belediyesi'nin yeni hizmet binaları için kiralama talebi ve meclisin tatil tarihi belirlemesi gibi konular da görüşüldü. Meclisin bir ay tatil yapması oy çokluğuyla ret edildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Elektriği, Suyu Olmayan Edessa Konutları! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement