Emekçi Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

Emekçi Kadınlar Günü

Emekçi Kadınlar Günü

Dikili Belediyesi Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlamalarına Devam Ediyor.

08.03.2011 14:12

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Dikili Kadın Dayanışma Merkezi, Dikili Hacı Bektaş Veli Derneği, Dikili Engelliler Dayanışma Derneği, Dikili Eğitim-Sen Temsilciliği ve Dikili Esnaf Odasının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla birlikte düzenledikleri etkinlikler 2.gününde Kitap – imza, söyleşi ve belgesel-şiir dinletisi ile devam etti.

Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Belediye Kültürevinde gerçekleşen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Yazar Zeliha Akçagüner; Kurtuluş Savaşında rol oynamış Anadolu kadınını anlattı. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven dinleyici olarak katıldığı söyleşi sonunda; "1857 yılında Amerika'nın New York şehrinde bir tekstil fabrikasında 40.000 dokuma işçisi daha iyi koşullarda çalışmak istemiyle haklarını aramak için greve başladı. Bu hak aramada işçi kadınlara saldırıldı, işçiler fabrikaya kapatıldı. Çıkartılan yangında fabrika önüne kurulan barikatlardan kaçamayan 129 işçi kadın feci şekilde can verdi. Bu sebeple Dünya Emekçi Kadınlar Günü derin izleri olan bir gündür" dedi.

Özgüven daha sonra Dünya Emekçi Kadınlar Günü anısına Yazar Akçagüner'e Olof Palme Barış Anıtı verdi. Akçagüner program sonrası 'Kalpağı Gül Oyalılar' adlı kitabını imzaladı.

Akşam Belediye Kültürevinde yapılan programda ise 'Kadına Karşı Şiddet' adlı belgesel ve Eğit-Sen Dikili Temsilciliğinin 'Kadın' konulu şiir dinletisi seyirciler tarafından beğeni ile seyredildi.

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün hazırladığı program 8 Mart Salı günü İzmir Yeni Kapı Tiyatrosunun 'Kadın' adlı oyunu ile sona erecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Emekçi Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement