Emekli Albaylardan Zafer Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Emekli Albaylardan Zafer Yürüyüşü

Emekli Albaylardan Zafer Yürüyüşü

26 Ağustos’ta Kocatepe’de başlayan emekli dört albayın katıldığı Zafer yürüyüşünde sona yaklaşılıyor.

07.09.2015 15:56

26 Ağustos'ta Kocatepe'de başlayan emekli dört albayın katıldığı Zafer yürüyüşünde sona yaklaşılıyor. 8 Eylül'de İzmir Belkahve'de noktalanacak "Başkomutanın izinde Kocatepe'den Belkahve'ye" yürüyüşünde 4 emekli albay 424 kilometrelik yürüyüş kapsamında Manisa'nın Turgutlu ilçesine ulaştı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bir açıklama yapan emekli albaylar yürüyüşün 14 günde tamamlanacağını belirtti. Sadece Atatürk anıtına çelenk koymakla büyük zaferin kutlanamayacağını ifade eden emekli Albay Güven Kaya, "2013 yılında tek başıma bu yürüyüşe başladım ve sayımız artarak devam ediyor. Büyük taarruz, harp tarihine adını altın harflerle yazdırmışken çelenk koyarak kutlamak yerine o mücadele dolu anı yürüyerek aşmak daha bir anlamlı" dedi.

Gazi emekli Albay Güven Kaya, Gazi emekli Albay Koray Dağtekin, Emekli Albay Rıfat Mestçioğlu ve Dz. P. emekli Albay İsmail Şekerci Kocatepe'de başlattıkları Zafer Yürüyüşünde sona yaklaşırken, emekli Albay Gökhan Babaoğlu da guruba lojistik destek sağlıyor. En büyük zaferin Büyük Taarruz olduğunu dile getiren Güven Kaya, şöyle konuştu: "26 Ağustos'ta başlattığımız yürüyüşte son iki etaba girdik, bugün Turgutlu'dayız. Bu gece Kemalpaşa'ya doğru yola çıkacağız, orada bize katılan isimleri de alarak Belkahve'ye doğru devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyetinin var olma nedenlerinden biridir Büyük Taarruz ve bana göre çok sönük kutlanıyor. Anıta çelenk koyma taarruzun büyüklüğünü yansıtmamaktadır. Ben 2013 yılında tek başıma başladım bu yürüyüşe şimdi sayımız artıyor. Kocatepe'den Belkahve'ye 14 günde yürüyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekli Albaylardan Zafer Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement