EMEP ve HDP'den Cam İşçilerine Destek - Son Dakika
Güncel

EMEP ve HDP'den Cam İşçilerine Destek

EMEP ve HDP\'den Cam İşçilerine Destek

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve HDP İstanbul Milletvekili A. Levent Tüzel, Şişecam işçilerinin grevine destek olmak amacıyla Lüleburgaz'a gitti.

24.06.2014 21:35  Güncelleme: 08:27

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili A. Levent Tüzel, Şişecam işçilerinin grevine destek olmak amacıyla Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine geldi.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve HDP İstanbul Milletvekili A. Levent Tüzel, işçilere destek olmak amacıyla Lüleburgaz'a bağlı Büyükkarıştıran beldesindeki grev nöbet noktalarını ziyaret etti. EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan yaptığı açıklamada, Şişecam işçilerinin grevinin sadece ekonomik ve sosyal haklarının kazanımı olmadığını, grevin Türkiye'nin demokratikleşme mücadelesi olduğunu ifade etti. Gürkan, "Şişecam işçilerinin grevi sadece ekonomik ve sosyal haklarının kazanımı değil, Türkiye'nin demokratikleşme mücadelesidir. Çalışma yaşamından siyasete kadar, farklılıklarımızdan hem kimlik farkımıza kadar bir bütün olarak ele aldığımızda bu grevin sadece Şişecam işçileri ile sınırlı bir mücadele olmadığını görüyoruz. Ben bütün demokrasi ve işçi sınıfının Şişecam işçilerinin yanında olması, bu desteği sağlaması gerektiğini ifade ediyorum. Şişecam işçileri kazanırsa biz kazanacağız. Şişecam işçileri grevden başarılı çıkarsa, Türkiye'nin demokratikleşmesine katkıda bulunacaktır. Emek Partisi olarak bu alanda yürütülen çalışmalarda üzerimize düşen sorumluluğu üstleneceğimizi, buradan sizlerin talepleri doğrultusunda olanaklarımız neyse seferber edeceğiz" dedi.

"EMEĞİN BİRLİĞİ SERMAYEYİ MEZARA GÖTÜRECEKTİR"

HDP İstanbul Milletvekili A. Levent Tüzel ise, emeğin birliğinin sermayeyi mezara götüreceğini söyledi. Cam işçilerinin emek ve hak mücadelesi ücretlerini iyileştirme, iş güvencesini sağlamanın mücadele edenler için son derece önemli olduğunu söyleyen Tüzel, "Kapitalist iktidarlar, sermaye hükümetleri, onun ekonomik düzeni hep işçilerden, emekçilerden alıp onların kasalarına, onların servetlerine katıyor, fabrikalarını büyütüyor. Sizleri işsizlikle tehdit eden, korkutan, boyun eğdirmeye çalışan bir düzen bunun adı. Büyüyen onlar, ama işçi sınıfı nüfus olarak büyüyor ama cebi, maaşları, hakları küçülüyor ve kısılıyor. Bu çarpık, bu ters orantılı düzeni değiştirmek mücadeleye, örgütlenmeye bağlı, Emek Partisi olarak, HDP olarak, Türkiye'nin bütün işçi ve emekçileri olarak bu kavgayı beraberce vermek zorundayız. Bu nedenle, greviniz, hak mücadeleniz başarılı olduğunda sadece cam işçisi kazanmış olmayacak, madenlerde ömür tüketen işçilerimiz, inşaatlardan patır patır düşerek hayatını kaybeden işçilerimiz, tekstil atölyelerindeki işçilerimiz, çocuklarımız için bu mücadeleyi vermek zorundayız. Hepinize dört elle sarılıyoruz. Dileğim o ki başarı ile kazanımla bu alın teri hırsızlığına karşı siyasi baskılara karşı sizler kazanacaksınız, sizler kazanınca işçi sınıfımız kazanacak, emeğin birliği sermayeyi mezara götürecektir" diye konuştu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel EMEP ve HDP'den Cam İşçilerine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement