Emine Bozkurt 'ihsan Gürz Olayının Aydınlanmaması Hollanda'nın Ayıbıdır? - Son Dakika
Güncel

Emine Bozkurt 'ihsan Gürz Olayının Aydınlanmaması Hollanda'nın Ayıbıdır?

Emine Bozkurt \'ihsan Gürz Olayının Aydınlanmaması Hollanda\'nın Ayıbıdır?

Avrupa Birliği'ndeki gözaltı koşullarını Avrupa Parlamentosu gündemine taşıyarak tartışmaya açan Avrupa Parlamentosu'nun Hollandalı sosyal demokrat milletvekili Emine Bozkurt, Hollanda'da yaşanan İhsan Gürz olayının peşini bırakmayacağını söyledi.

29.12.2011 13:42

Emine BOZKURT 'İHSAN GÜRZ OLAYININ AydınLANMAMASI HOLLANDA'NIN AYIBIDIR'

Avrupa Birliği'ndeki gözaltı koşullarını Avrupa Parlamentosu gündemine taşıyarak tartışmaya açan Avrupa Parlamentosu'nun Hollandalı sosyal demokrat milletvekili Emine Bozkurt, Hollanda'da yaşanan İhsan Gürz olayının peşini bırakmayacağını söyledi. Bozkurt, aylar geçmesine rağmen olayın aydınlanmaması konusunda ise 'Bu olay Hollanda'nın en ayıbıdır' dedi.

KOŞULLAR ENDİŞE VERİCİ

Avrupa Birliği üyesi devletlerdeki cezaevi ve karakollardaki koşullardan edişe duyduğunu tekrarlayan Emine Bozkurt, 'Herkes her zaman Türkiye'de, Polonya'da veya başka ülkelerde ki cezaevi ve karakollarda yaşanan kötü olayları konuşuyor. Ama hiçbir kimse Hollanda'da veya başka bir Avrupa Birliği üyesi devletlerde yaşanan kötü olayları konuşmuyor. Mesela Hollanda'da bir İhsan Gürz olayı var. Bunun yanında Almanya ve Danimarka'da göz altına alınıp hayatlarını yitiren Türk asıllı gençler var. Demek ki burada bir problem var. Hollanda'da İhsan Gürz'e yapılan otopsi raporunda uyuşturucu olduğu belirtiliyor. Ama Türkiye'de yapılan otopside ise öyle bir bulguya rastlanmıyor. Bu ne demektir

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

İhsan Gürz olayının ardından aylar geçmesine rağmen hala rapor tamamlanmadı. Bu gencin ailesine yazık değil mi Bu üzücü bir durumdur. Bence bu Hollanda'nın ayıbıdır. Bir parlamenter olarak Avrupa Parlamentosu'nda genel bir çağrı yaptım. Cezaevleri veya karakollarda belirsiz şartlar altında birisi ölürse, derhal bağımsız ve güvenilir bir araştırma yapılsın dedim. Birisi tutuklanmış veya gözaltına alınmışsa onun insan hakları yok mu Bu insanların haklarına saygılı olmak lazım. Eğer bir kişiyi gözaltına alıyor veya tutukluyorsanız bundan devlet sorumludur. İhsan Gürz olayında da Hollanda sorumlu olduğu için kendisi hesap verecektir? diyerek İhsan Gürz olayının aydınlığa kavuşmadığı müddetçe peşini bırakmayacağını söyledi.

Hollanda'nın Beverwijk kentinde yaşayan 22 yaşındaki Türk genci İhsan Gürz, 2 Temmuz günü Hollanda polisi tarafından gözaltına alınmış, 3 Temmuz günü sabahın erken saatlerinde ise Beverwijk polis merkezinde gözaltında tutulduğu hücresinde ölü olarak bulunmuştu. Gürz'ün Hollanda polis şiddetinin kurbanı olduğu iddia ediliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emine Bozkurt 'ihsan Gürz Olayının Aydınlanmaması Hollanda'nın Ayıbıdır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement