Baba ya da öğretmen olarak çocuklarımıza doğru teknoloji kullanım alışkanlığı kazandırmak durumundayız" dedi.
"TEKNOLOJİ TEHDİDE DÖNÜŞÜYOR"
Son yıllarda teknolojinin bir fırsat olmaktan çıkıp, bağımlılık yaparak tehdide dönüştüğünü söyleyen Erdoğan, " İnternet, cep telefonu, akıllı telefon uygulamaları ve dijital oyunlar hayatımızın merkezine yerleşiyor. Teknolojik aletlerin uzun süreli kullanımı sağlığımızı yakından etkiliyor. Etrafımızı çepeçevre kuşatan sinyallerin, beyin hücrelerinde hasarlar oluşturduğunu biliyoruz. Fakat boyutlarının henüz yeterince farkında değiliz. Aslında büyük bir biyolojik deneyin parçası olduğumuz söylenebilir. Yoğun radyasyona maruz kalıyor, manyetik dalgalar arasında bir ömür geçiriyoruz. Bu noktada, ölçülü bir teknoloji kullanımı son derece önemlidir. Etkilerini ileride göreceğimiz teknolojik gelişmeler karşısında temkinli ve tedbirli olmak durumundayız. Özellikle çocuklarımızı bu etkilerden olabildiğince korumalıyız" diye konuştu.
KİTAP OKUMAYA ÇAĞRI
Teknolojinin gelişmesinin toplumsal duyarlılığın arttığı anlamına gelmediğini belirten Emine Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Dünyanın sorun ve acıları karşısında yeterince sorumluluk göstermiyoruz. Mülteciler sorunu, bunun en çarpıcı örneğidir. Çocukların Akdeniz sahillerinde ölümü haberi, çoğu vicdana, akla ve kalbe uğramadan, istatistik verisi olarak kaldı. Oysa bilmek sorumluluk ister. Dünyanın acıları karşısında aksiyon almayı gerektirir. Bilgi ve haber yığınları arasında kalmak, vicdanlarımızı köreltmemelidir. Duygularımız saflığını koruyabilmelidir. Nitelikli insanın temel göstergesi, vaktini nasıl kullandığı ile yakından ilgilidir. Ne yazık ki, insanımız zamanının büyük bir bölümünü teknolojik aletler başında öldürüyor. Zamanı öldüren, hayatı da öldürür. Teknoloji başında geçirdiğimiz zamanı çok daha verimli kullanmak, kitaba hayatımızda yer açmak durumundayız. Okur-yazar bir toplum olmanın kriteri sadece alfabeyi bilmek değildir. Kitap okuma oranları, okur-yazarlığımızın niteliğini belirler. Ne yazık ki, ülkemizde bu oran istediğimiz seviyede değil. İnsanımız sürekli ekran karşısında olmayı, kitap okumaya, nitelikli vakit geçirmeye tercih ediyor.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da bakanlık olarak hizmete sundukları eğitim-bilişim ağının daha etkin kullanılmasını istedi. Öncelikle yapılacak işin çocuklara internet araçlarını doğru kullanmayı öğretmek olduğunu söyleyen Avcı," Öğrencilerimizin güvenli bir ortamda ders çalışabilmeleri ve güvenli bilgiye ulaşabilmeleri için eğitim bilişim ağını yani eba'yı kurduk. eba.gov.tr. eba bütün öğrencilerimiz için güvenli bir alan. Ders dışında ama derse faydalı hizmetler de sunuyor. Kısa filmler var. Belgeseller var. Oyunlar var. Sınav, ödev örnekleri var" diye konuştu.
EBA ARAMA MOTURUNU TAVSİYE ETTİ
eba üzerinden hizmet veren arama motorunun da son derece güvenli olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı herkesi bu arama motorunu kullanmaya davet etti. Avcı, " Bir kez daha anne babalara, öğrencilerimize ders ile ilgili aramalarına sadece eba arama motorunu kullanmalarını ısrarla öneriyorum. Çünkü diğer arama motorları aradığınızdan çok daha başka konuları sizin önünüze getirebiliyor. Siz çok masum bir konuda bir araştırma yapmak için giriyorsunuz ama arama motoru sizi hiç istemediğiniz sonuçlara yönlendirebiliyor. Eba arama motoru bu bakımdan en güvenli arama motorudur.
- İstanbul
Son Dakika › Güncel › Emine Erdoğan'dan Ailelere Bağımlılıkla Mücadele Mesajı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?