Endonezya'da İnsan Kaçakçılarına Yönelik Soruşturma Sürüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Endonezya'da İnsan Kaçakçılarına Yönelik Soruşturma Sürüyor

Endonezya\'da İnsan Kaçakçılarına Yönelik Soruşturma Sürüyor
25.07.2023 17:54

Endonezya'da 122 kişiyi Kamboçya'ya böbreklerini satmak üzere göndermekle suçlanan insan kaçakçılarına yönelik soruşturma devam ediyor. Polis, aralarında bir polis ve bir göç ofisi çalışanının da bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı. Kaçakçılar, sosyal medya üzerinden kişileri kandırarak Kamboçya'ya götürdükleri ve 15 yıla kadar hapis ve para cezası ile karşı karşıya oldukları belirtiliyor. Ayrıca göç ofisi çalışanı ve polis memurunun da işbirliği yaptığı iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası alabilecekleri ifade ediliyor. Kamboçya'da hastaneye götürülen kişilerin çoğunluğunun Kovid-19 salgını nedeniyle işsiz kalan ve para kazanmak için organlarını satmayı kabul eden insanlar olduğu bildirildi.

Endonezya'da 122 kişiyi böbreklerini satmak üzere Kamboçya'ya göndermekle suçlanan insan kaçakçılarına yönelik soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Endonezya polisi, aralarında bir polis ve bir göç ofisi çalışanın da bulunduğu 12 kişiyi 19 Temmuz'da gözaltına aldı.

Polis, 122 Endonezyalıyı böbreklerini satması için Kamboçya'daki bir hastaneye göndermekle suçlanan insan kaçakçılarına yönelik soruşturmanın devam ettiğini duyurdu.

122 kişiyi, sosyal medya üzerinden böbreklerini satmaları için kandırıp Kamboçya'ya gönderdikleri belirtilen kaçakçıların 15 yıla kadar hapis ve 39 bin dolar para cezası ile karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Ayrıca insan kaçakçıları ile işbirliği yaptığı ileri sürülen göç ofisi çalışanı ve polis memurunun da 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Kamboçya'da bir hastaneye götürülen kişilerin birçoğunun Kovid-19 salgını sürecinde işlerini kaybeden ve para kazanmak için organlarını satmayı kabul eden insanlardan oluşturduğunu belirten yetkililer, bu kişiler arasında fabrika çalışanları ve öğretmenlerin de olduğunu aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya'da İnsan Kaçakçılarına Yönelik Soruşturma Sürüyor - Son Dakika


Advertisement