Enerji Bakanı Yıldız'dan Önemli Açıklamalar - Son Dakika
Güncel

Enerji Bakanı Yıldız'dan Önemli Açıklamalar

Enerji Bakanı Yıldız\'dan Önemli Açıklamalar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 11 ülkeden ham petrol aldıklarını belirterek "Akdeniz havzasındaki fiyat tek fiyattır ve İran'dan almayla, Libya'dan alma arasında herhangi bir fiyat farkı doğmaz." dedi.

31.03.2012 13:02  Güncelleme: 14:04

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 11 ülkeden ham petrol aldıklarını, Libya ile 12'ye çıkacağını belirterek, "Akdeniz havzasındaki fiyat tek fiyattır ve İran'dan almayla, Libya'dan alma arasında herhangi bir fiyat farkı doğmaz." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti il kongresi nedeniyle bulunduğu Amasya'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Libya'dan alacağı petrolün fiyatına değinen Yıldız, "11 ayrı ülkeden alıyoruz biz ham petrolü, Bununla beraber 12 olacak. Akdeniz havzasındaki fiyat tek fiyattır ve İran'dan almayla, Libya'dan alma arasında herhangi bir fiyat farkı doğmaz. Herhangi bir maliyete yansıyan konu olmaz" diye konuştu.

Kamuoyunda "4+4+4" olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanunun TBMM'den geçmesinin konusunda görüşlerini dile getiren Bakan Yıldız, "Türkiye artık 10 yıl öncesi, 15 yıl öncesi alışkanlıklarından kurtulmak durumunda. Herkes tercihini rahatlıkla yapabilmesi ve o tercihi doğrultusunda eğitimi tamamlayabilmesi lazım. Zorunlu dersler üzerinde, serbest dersler üzerinde tartışma yaşandı. Kimse zorla bir derse girmek durumunda değil. O yüzden tercihli dersler üzerinde bir spekülasyonun halkımızla daha çok karşı karşıya gelmek anlamına geldiğini muhalefetin bilmesi lazım, özellikle CHP'nin bilmesi lazım. Bu konuda katkı koyan bütün partilerin bu anlayış ve bu manada Türkiye'nin özgürlüklerinin önünü açan bir yapı içerisinde olabilmemiz lazım. Artık Türkiye eski Türkiye değil" şeklinde konuştu.

Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olarak okutulacak olmasının istismar edildiği iddialarına değinen Bakan Yıldız şöyle konuştu:

"Biz hiçbir istismarın yanında bulunmayız. Yalnızca vatandaşımızın isteklerinin, özgürlüklerinin, vatandaşımızın taleplerinin dikkate alınmış olması herhangi bir konunun istismar edildiği anlamına gelmez, tam tersi hakkının yerine teslim edildiği anlamına gelir. Bir hak vardı ve bu hak gasp edilmişti ve o hakkında teslimiyle alakalı bir husustur. AK Partimiz, AK Parti iktidarı başından bu yana özgürlüklerden yana olduğunu değişik vesilelerle belirtmiştir. Bu konuda onun bir parçasıdır."

Gün ışığından daha fazla faydalanmayla ilgili daha önceki görüşlerinin teknik olduğunu vurgulayan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bununla alakalı önceki söylediğim cümlenin aynen arkasında durduğumu belirtmiştim. Bu dünyanın her tarafında yaşanan bir hadisedir ve özellikle gün ışığından faydalanmak enerji tasarrufuyla alakalı, enerjinin israf edilmemesiyle alakalı önemli bir olgudur. Bu yalnızca Türkiye'ye has değildir. Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde bunlar uygulanmaktadır. O yüzden benim söylemim özellikle enerji sektörüyle alakalı konuları kapsamaktadır."

AK Parti'nin Hamit Kaplan Spor Salonu'nda düzenlenen ve Osman Faik Salman'ın tek aday olduğu il kongresine Bakan Yıldız'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Danışmanı eski Amasya Milletvekili Akif Gülle, Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı ile Dr. Avni Erdemir, Ordu Milletvekili Fatih Ünal Han ve partililer katıldı.

- AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Enerji Bakanı Yıldız'dan Önemli Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement