Enerji Ticareti Derneği EPDK Başkanı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Enerji Ticareti Derneği EPDK Başkanı'nı Ziyaret Etti

Enerji Ticareti Derneği EPDK Başkanı\'nı Ziyaret Etti

ETD Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ı yeni görevi nedeniyle makamında ziyaret etti, kutladı.

05.04.2014 09:28

ETD Yönetim Kurulu Başkanı Batu AKSOY başkanlığındaki heyetin ziyaretinde, elektrik piyasası başta olmak üzere Türkiye enerji piyasası ile ilgili konular da görüşüldü. Özellikle EPİAŞ ve Borsa İstanbul bünyesinde işlem görecek enerji piyasaları, piyasa şeffaflığı, perakende elektrik satışı, doğalgaz piyasasının elektrik ticareti üzerindeki etkileri ve dolayısıyla elektrik piyasasının bu konudaki beklentileri gibi genel olarak sağlıklı işleyen likit, şeffaf, güvenilir bir piyasa oluşması ile ilgili konular ön plana çıktı.

ETD Yönetim Kurulu üyeleri (Bau AKSOY) tarafından ticaret faaliyetinin enerji piyasalarında sahip olunan serbestleşme iradesinin tecellisi ve rekabet ile Türkiye' nin enerji üssü konumuna gelebilmesinde önemli olan yatırımlar açısından önemi vurgulandı. Ayrıca doğalgazın ülkemizin elektrik üretimindeki öneminden dolayı doğalgaz piyasasının da serbestleşmesi, şeffaflaşması ve işlevsel hale gelebilmesi için atılması beklenen en temel adımlar dile getirildi.

EPDK Başkanı Mustafa YILMAZ ise; "Enerji sektörünün tüm alanları ayrı ayrı çok önemsediklerini" belirterek, "Türkiye' de sektörün gelişimi için tüm piyasa katılımcılarıyla yakın ilişki içerisinde olmak ve karşılıklı işbirliği yapmak istediklerini" belirtti. Teknik detayların her zaman gelişeceğini ve değişeceğini vurgulayan YILMAZ, temel olarak piyasa yapısının serbest, rekabetçi, şeffaf, tüm tarafların eşit şekilde faaliyet göstermelerine tanıyacak şekilde oluşması ve gelişmesinin önemini vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Enerji Ticareti Derneği EPDK Başkanı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement