Engelli Vatandaşlara Akülü On Sandalye Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Engelli Vatandaşlara Akülü On Sandalye Dağıtıldı

Engelli Vatandaşlara Akülü On Sandalye Dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesi`nin 4 toplum merkezinde 4 bin 823 kişi eğitim gördü. 533 kişi işe yönlendirildi.

17.06.2013 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Yenimahalle Toplum Merkezi Engelli Destek Birimi tarafından yürütülen "Mavi Kapak Projesi`yle temin edilen, akülü on sandalye engelli vatandaşlarımıza dağıtıldı. Sandalyelerden üçü ilçelerdeki hak sahiplerine gönderildi.

Düzenlenen törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, büyükşehir belediyesi tarafından kurulan, Mahallebaşı Eğitim Merkezi, Meslek Edindirme Merkezi, Gençlik Merkezi ve Toplum Merkez`lerinde, çok sayıda meslek edindirme kursu açıldığını ve bugüne kadar 4 bin 823 kişinin bu kursları tamamlayarak sertifika aldıklarını, söyledi.

"Kursların en sevindirici sonucu bugüne kadar 533 kişinin iş için yönlendirilmesidir" diyen Başkan Küçükler, en çok işe yerleştirmenin hasta bakıcılığı, muhasebe ve çocuk bakıcılığı konularında sağlandığını anlattı.

Toplum Merkezlerinde eğitim görenleri kendi işlerini kurmaları ve proje yapmaları konusunda teşvik eden Küçükler, "Üretim yapmalıyız. Bu konuda ortaya proje konulursa destekleyeceğimizi buradan ifade ediyorum," şeklinde konuşu.

"İnanın biz şehirde parasal anlamda ve halkın ihtiyaçları anlamında çok ciddi çalışmalar yapıyor olmamıza rağmen, bu kurumun yapmış olduğu çalışma beni hepsinden çok daha etkiliyor ve ziyadesiyle mutlu ediyor" diyen Başkan Küçükler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü Toplum Merkezi daha çok morale, daha çok ilgiye ve daha çok işe ihtiyacı olan kesimlere yapılan bir hizmet. Bildiğiniz üzere, bu tarz sosyal, kültürel etkinlikler anlamında belediyelerin bizden önce hiçbir ilgisi yoktu; tek bir odası tek bir salonu yoktu. Hamdolsun bugün bu binamız ve gerek Çaykara İş Merkezi'nin üst katları ve gerekse de Mahallebaşı'ndaki Süt Ürünleri Çarşısı'nın üst katları sırf bu amaçla Belediyemizin Kültür Eğitim Merkezi olarak vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Bu merkezlerimiz çok önemli. Desteğimizi artırarak devam ettireceğiz."

Daha sonra düzenlenen törende Başkan Küçükler, hak sahibi olan engelli vatandaşlarımıza akülü sandalyelerini takdim etti. Kreşi tamamlayan öğrencilere başarı belgelerini dağıttı. Kursiyerlerin hazırladığı çeşitli el becerisi örneklerini içeren sergiyi gezdi. Kreş öğrencilerinin hazırladığı `Kına Gecesi`ni izledi. Bu arada Gençlik Eğitim Merkezi Gitar Gurubu da verdiği mini konserle neşeli dakikalar yaşattı.

Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Beyaz Baston Derneği Erzurum Şube Başkanı Abdürrahim Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Meclis üyelerinin de katıldığı törende Başkan Küçükler, Toplum Merkezleri`nin yönetici kadrolarına ve hocalarına başarılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelli Vatandaşlara Akülü On Sandalye Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement