Engelliler Haftası Töreninde Çelenk Tartışması - Son Dakika
Güncel

Engelliler Haftası Töreninde Çelenk Tartışması

Engelliler Haftası Töreninde Çelenk Tartışması

Engelliler Haftası dolayısıyla Giresun’da düzenlenen törende Bulancak Engelliler Derneği Başkanı ile Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü arasında geri plana atılma ve çelenk koyulmaması tartışması yaşandı.

10.05.2014 13:08

Engelliler Haftası dolayısıyla Giresun'da düzenlenen törende Bulancak Engelliler Derneği Başkanı ile Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü arasında geri plana atılma ve çelenk koyulmaması tartışması yaşandı.

Giresun Atatürk Meydanı'nda düzenlenen Engelliler Haftası Kutlama Töreni'nin başlangıcında Bulancak Engelliler Derneği Başkanı Şenel Ergüner kendilerinin geri plana atılması ve dernekleri adına çelenk yaptırılmamasına tepki gösterdi. Şikayetini ilk önce törene katılan CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu'na aktaran Ergüner ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun ile tartıştı.

Dernek Başkanı Ergüner, "Engelliler adına bir gün yapılıyorsa ve bizi kendi programımız dışında buraya getiriyorsanız, bizim adımıza bir çelenk yaptıramıyorsanız ben buraya çelenk gönderirim. Engelli olmak suç değil. Engelli olmak nedir biliyor musunuz? İşte engel beyinlerde, bürokraside engel var. Siz görevinizi başaramamışsınız müdür bey" diyerek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun'a tepki göstererek tartıştı. Tartışma araya girilmesinin ardından sona erdi.

Tartışmanın nedenini gazetecilere anlatan Dernek Başkanı Ergüner, Bugün engellilerin günü. Engel, engellilerin önündeki bürokratlardır. Engelliler hep ikinci plana atılıyor.Bu sandalye üzerindeki insanlar benim için göz nurudur. Bizler engelli olarak dünyaya gelmedik. Hiç kimsede engelli olarak dünyaya gelmek istemez. Engelli olmak bir suç değildir. Engelli arkadaşlarımız bugün burada geri plana atıldı" dedi.

Yaşanan tartışmanın ardından tören Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Torun, Vali Yardımcısı Yüksel Çelik'in konuşmaları ve engelli haftası dolayısı engellilere polis üniforması giydirilip temsili polislik görevi yapmaları için polis düdüğü verilmesinin ve engellilerin mehter gösterisinin ardından sona erdi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelliler Haftası Töreninde Çelenk Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement