Avukat Yakup Akyüz: Yargıya Güven Tamamen Bitti - Son Dakika
Güncel

Avukat Yakup Akyüz: Yargıya Güven Tamamen Bitti

Avukat Yakup Akyüz: Yargıya Güven Tamamen Bitti

18 yıllık cezası onanan MHP Ankara Milletvekili Engin Alan'ın Avukatı Yakup Akyüz, "Artık yargıya güven tamamen bitmiştir." dedi.

09.10.2013 15:04  Güncelleme: 15:13

Yargıtay'ın Balyoz Davası'nda aldığı 18 yıllık cezasını onadığı MHP Ankara Milletvekili Engin Alan'ın Avukatı Yakup Akyüz, "Artık yargıya güven tamamen bitmiştir. Bu konuda artık umutsuzuz" dedi.

Yargıtay, Balyoz Davası'nda kararını açıkladı. Emekli kuvvet komutanlarının hapis cezaları onandı. 36 sanığa verilen beraat kararını da onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 88 sanığa verilen mahkûmiyet kararlarının ise bozulmasına, ayrıca sanıklardan tutuklu olanların da tahliyesine karar verdi.

Engin Alan'ın Avukatı Akyüz, Yargıtay'ın kararlarını OGÜNhaber'e değerlendirdi.

Önceki yargılamadaki usulsüzlüklerin, üretilen sahte delillerin, Yargıtay'da göz önünde bulundurularak, yapılan haksızlıkların giderilmesini umduklarını, ancak bu sonuçla aralarında hiçbir fark olmadığını anladıklarını söyleyen Akyüz, "Artık yargıya güven tamamen bitmiştir" diye konuştu.

Yargı'nın siyasallaşma iddiasının bu kararla bir kere daha kanıtlandığını iddia eden Akyüz, "Bu karara zemin hazırlayan siyasi odaklara mesajımız şudur; geçmişin intikamını ileriye taşıyarak bu kavganın yükünü gelecek nesillere taşıyorlar. Sosyal barış sağladıklarını söylerken, devleti yıkmak isteyenlerle pazarlık edip, onu koruyanları mahkûm ediyorlar. Bu hiç adil değil" diye konuştu.

Bundan sonrası için karar düzeltme başvurusu ile Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yoluna gideceklerini söyleyen Akyüz, şöyle konuştu:

"Ancak siyasallaşmış yargı, dizayn edilmiş HSYK ile farklı bir karar çıkmasını beklemiyoruz. Bu konuda artık umutsuzuz. Artık Türkiye'de yargıya güven bitmiştir. Ben bir Türk vatandaşı olarak Türkiye'deki bir yargılamadan adilce bir sonuç alamadan AİHM'e gitmeyi içime sindiremiyorum. Türk yargısının bu duruma düşmesinden dolayı utanç duyuyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Avukat Yakup Akyüz: Yargıya Güven Tamamen Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement