Erciyes-Mavi Tuna Senfonik Buluşması: Cumhurbaşkanı Gül Kayseri'de Cso Konserini İzledi - Son Dakika
Güncel

Erciyes-Mavi Tuna Senfonik Buluşması: Cumhurbaşkanı Gül Kayseri'de Cso Konserini İzledi

Erciyes-Mavi Tuna Senfonik Buluşması: Cumhurbaşkanı Gül Kayseri\'de Cso Konserini İzledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte, memleketi Kayseri'de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) konserini izledi.Yürüttüğü birçok projeyle Türkiye'de kültür-sanatın gelişimine destek olmaya çabalayan Doğuş...

26.10.2013 10:53

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte, memleketi Kayseri'de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) konserini izledi.

Yürüttüğü birçok projeyle Türkiye'de kültür-sanatın gelişimine destek olmaya çabalayan Doğuş Grubu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ana sponsorluğu kapsamında gerçekleştirdiği "Kampüste Senfonik Akşamlar" projesini bu yıl yine farklı Anadolu şehirlerine taşıdı.

Turne kapsamında, Kayseri Valiliği'nin kentin kültür mekanlarını ön plana çıkarmak ve kültür turizmini geliştirmek amacıyla Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Kervansarayı'ndaki konser teklifini memnuniyetle ve heyecanla karşılayan CSO, Şef Rengim Gökmen yönetiminde, Solist İdil Biret ve Cihat Aşkın'ın katılımıyla sahne aldı.

Orkestra, 350 yıllık tarihi mekânda Kayseri yöresine özgü "Gesi Bağları" eserinin keman ve orkestra düzenlemesi ile birlikte, birçok ünlü eseri seslendirerek unutulmaz bir konser verdi.

Kayseri Valiliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen konser, turne kapsamındaki diğer Anadolu kentlerinden farklı olarak tarihi kervansarayda gerçekleştirilerek bu açıdan da özel bir anlam taşıdı. 6 bin yıllık geçmişi ile Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan ve o dönemlere ait önemli kültür mirasına sahip olan Kayseri'de gerçekleştirilen tarihi mekândaki bu özel konseri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de eşi Hüyrünnisa Gül ile birlikte izledi.

Doğuş Grubu, dördüncü yılına giren "Kampüste Senfonik Akşamlar" projesiyle klasik müziği Türkiye'deki tüm gençlere sevdirmeyi hedefliyor. Turneye 2 6 Ekim'de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve 28 Ekim'de Malatya İnönü Üniversitelerinde vereceği konserlerle devam edecek. Kayseri konserinin repertuvarında şu eserler yeraldı:

İstiklal Marşı, F. v. Suppe - "Hafif Süvari" Uvertürü, E. Grieg - Greek Piyano Konçertosu la Minör Op. 16, N. Kodallı - Orkestra Suiti "Telli Turna", 4 Türkü Keman ve Orkestra için Düzenlemeler, J. Strauss - Mavi Tuna Valsi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Erciyes-Mavi Tuna Senfonik Buluşması: Cumhurbaşkanı Gül Kayseri'de Cso Konserini İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement